WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BURGEMEESTER VLAARDINGEN: ‘GEEN UITBREIDING CAMERATOEZICHT’

VLAARDINGEN- Er komt de komende jaren geen uitbreiding van het cameratoezicht in Vlaardingen. Althans, dat denkt burgemeester Annemiek Jetten (PvdA), maar tenminste twee partijen in de gemeenteraad kijken uit naar de Voorjaarsnota om dan aan te dringen op uitbreiding.

Letterlijk zegt Jetten, op vragen van het CDA, naar het ontbreken van een uitgebreide financiële onderbouwing van het huidige cameratoezicht: “Als we meer gaan doen, maar dat gaan we niet doen, maar stel dat we meer gaan doen, in het kader van het integraal veiligheidsplan, dan zit daar natuur wel een ander prijskaartje aan.”

Ivana Somers (Leefbaar) wil wel verder gaan met de camera’s. Somers: “We hebben er in het verleden hard aan moeten trekken om het cameratoezicht voor elkaar te krijgen. Dat is gelukt. En u kunt wellicht van ons bij de Voorjaarsnota een verzoek krijgen tot uitbreiding.” Precies waar ook Josette Hogewoning (ONS) voor in is. Hogewoning: “Ik ben benieuwd of er nog een leuke uitbreiding komt met de Voorjaarsnota.”

Een verlenging van het huidige cameratoezicht met nog eens 8 jaar komt niet zonder kritiek door de gemeenteraad. De Fractie Boers wil precies weten welke resultaten in de afgelopen periode daadwerkelijk zijn bereikt met het cameratoezicht, maar krijgt die gegeven keer op keer niet van Jetten. Bij de partij Beter voor Vlaardingen (BvV) staat oud-politieman Marco van Unen ook kritisch tegenover het huidige systeem met camera’s. Van Unen (BvV): “Het geheel is helemaal aan vervanging toe. Ook onduidelijk is wat het nou oplevert. Uit ervaring weet ik iets meer, maar dat ga ik hier niet spuien.”

Volgens de burgemeester is de inzet van het huidige aantal camera’s redelijk succesvol en heeft het een preventieve werking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *