WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BURGEMEESTER VLAARDINGEN: ‘LOCKDOWN LANGDURIG’

VLAARDINGEN- “Er is geen enkele aanleiding om te denken, nu gaat alles weer open. U moet er perse vanuit gaan dat een groot aantal maatregelen nog een poos, nog voor lange duur gehandhaafd zullen worden.” Dat heeft burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) zojuist duidelijk uitgesproken in de uitzending van Omroep Vlaardingen, naar aanleiding van de lockdown waarin Nederland is gestort door het kabinet Rutte III.

Eenhoorn heeft zitting in het Nationaal Corona-crisisteam. Vanuit die functie spreekt de Vlaardingse burgervader geregeld in de media. De Vlaardingse burgemeester komt vaak net iets eerder met de meest actuele stand van zaken rond de lockdown dan minister-president Mark Rutte (VVD) in zijn persconferenties.

De burgemeester heeft nog meerdere besprekingen over voortzetting van de vrijheidsbeperkingen op zijn agenda staan. Eenhoorn: “Het zijn morgen en overmorgen twee spannende dagen om te kijken hoe het in de komende tijd zal gaan. Als wij de berichten goed begrijpen, ook van eerdere pandemieën, dan is het ook zeker niet zo dat als het nu allemaal weer de goede kant op gaat, dat we daarmee kunnen zeggen; oh, dat hebben we gehad. Pandemie over. We gaan over tot de orde van de dag.”

Voor Vlaardingen betekent het onder meer dat de markt op het Veerplein voorlopig nog niet terugkeert. Eenhoorn: “Er zijn een aantal burgemeesters die de noodverordening zodanig hebben geïnterpreteerd dat ze wel weekmarkten hebben toegelaten. We gaan nu kijken naar wat het kabinet en de burgemeesters in de Rijnmond vinden. De burgemeesters komen morgen bijeen, om dan te bekijken wat betekenen de nieuwe maatregelen van het kabinet.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 gedachten over “BURGEMEESTER VLAARDINGEN: ‘LOCKDOWN LANGDURIG’

  1. De burgemeester heeft nog meerdere besprekingen over voortzetting van de vrijheidsbeperkingen op zijn agenda staan. Eenhoorn: “Het zijn morgen en overmorgen twee spannende dagen om te kijken hoe het in de komende tijd zal gaan. Als wij de berichten goed begrijpen, ook van eerdere pandemieën, dan is het ook zeker niet zo dat als het nu allemaal weer de goede kant op gaat, dat we daarmee kunnen zeggen; oh, dat hebben we gehad. Pandemie over. We gaan over tot de orde van de dag.”

    Ook van eerdere pandemie…. Welke pandemie ? in 2018 was er een zware griepgolf . RUIM NEGENDUIZEND doden. Het woord pandemie is niet gevallen en het leven ging gewoon door. Dus waar praten we over meneer Eenhoorn ?

    1. Een pandemie betekent,wereldwijd…als het een gewone griepgolf was, was er ook niets aan de hand! Als er niets zou gebeuren ,(want het is niet alleen Nederland maar de hele wereld heeft er mee te maken) dan is het leed niet te overzien

  2. Voor wie van cijfers houdt: 99,9998% Van de bevolking moet ALLES opofferen om 0,00019% stergevallen te rechtvaardigen!?!?1? Wie houden we nu voor de gek? 98% van de bevolking krijgt geen of milde klachten, volgens de experts. Waarom wordt dan niet de 2% risicogroep ontzien en mag de rest van Nederland gewoon weer leven/werken/liefhebben/genieten? Eindigt dan jouw vrijheid waar de angst van een ander begint?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *