WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BURGEMEESTER VLAARDINGEN: ‘NU OVERLEG OPENING COFFEESHOPS’

VLAARDINGEN- De sluiting van alle coffeeshops in Nederland staat alweer ter discussie. Het afhalen van maaltijden bij de horeca is inmiddels weer toegestaan. Dat heeft burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) zojuist gezegd in de uitzending van Omroep Vlaardingen. Het afhalen van maaltijden betreft nadere besluitvorming van het kabinet. Over de legale drugshandel wordt nu gediscussieerd.

De sluiting van coffeeshops zorgde zondagmiddag voor een enorme run op weed en hasj. Straatdealers maken gretig gebruik van de sluiting.

Eenhoorn heeft zitting in onder meer het Nationaal Corona-crisisteam. Eenhoorn: “Dan speelt natuurlijk ook nog even de discussie, mag je dan ook weer afhalen bij de coffeeshops? Oftewel, mag je je weed nu wel of niet halen? Daar hebben we nu een overleg over. Valt dat nu ook onder het kabinetsbesluit? Daar kan ik nu nog even niets over zeggen.”

Het kabinet kondigde zondag om 17.30 uur nieuwe maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. Scholen blijven minimaal drie weken dicht en ook alle horecazaken – waaronder coffeeshops – moesten hun deuren vanaf 18.00 uur sluiten. Het gevolg was een lange rij verslaafden die marijuana kwamen hamsteren. Hier de rij wachtenden bij de coffeeshop op het Broersveld in Schiedam.

Het nationaal Corona-crisisteam waarin Eenhoorn zitting heeft bestaat behalve uit zorgminister Bruno Bruins (VVD) ook uit de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Eenhoorn: “Dat is zeg maar ons nationale team. Daarnaast hebben we natuurlijk alle veiligheidsregio’s onder leiding van de burgemeester, in ons geval van Rotterdam, en die komt tot nu toe twee keer in de week bij elkaar. Dat zal deze week nog twee keer worden, om de regionale dingen op elkaar af te stemmen. Daarnaast heb je het lokale crisisteam. Dat zit ik voor in Vlaardingen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 gedachten over “BURGEMEESTER VLAARDINGEN: ‘NU OVERLEG OPENING COFFEESHOPS’

  1. Mooi stukje tekst joh, ” Het gevolg was een lange rij verslaafden die marijuana kwamen hamsteren”

    hahahha iedereen is standaard al een verslaafde, maar dat meneer in het weekend zijn biertjes wil hebben is gewoon normaal hoor. er zijn mensen die afhankelijk zijn van medicinale marihuana en mensen die dat gewoon gebruiken als ontspanning, ik vind dit echt een kwalijk stukje tekst en dat mag je weten ook.

    good day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *