WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BURGEMEESTER VLAARDINGEN UITGEMAAKT VOOR ‘STINKHOER’

VLAARDINGEN- Taner Y. (46) uit Vlaardingen moet donderdag voor de politierechter in Dordrecht verschijnen voor het beledigen van de Vlaardingse burgemeester Annemiek Jetten (PvdA). De burgemeester heeft aangifte tegen hem gedaan.

Y. heeft rond de jaarwisseling in twee afzonderlijke reacties op Facebook de eerste burger van Vlaardingen de woorden toegevoegd: ‘De burgemeester van Vlaardingen is een stink hoer’. Later gevolgd door: ‘Kanker hoer burgemeester kut wijf’.

In februari zijn al een 37-jarige man uit Vlaardingen en een 20-jarige man uit Zoetermeer veroordeeld tot een werkstraf van 16 uur voor het beledigen van de Vlaardingse burgemeester. Ook werd bepaald dat de twee, op last van de officier van justitie, een excuusbrief moesten schrijven aan Jetten.

De burgemeester heeft lange tijd volgehouden te zijn bedreigd door de twee organisatoren van het verboden vreugdevuur aan de Marathonweg. Pas eind januari werd duidelijk dat het ging om belediging.

Op basis van de vermeende bedreigingen zijn rond de jaarwisseling wel extra camera’s geplaatst door heel Vlaardingen, bewakers ingezet bij de nieuwjaarsreceptie en Buurt What’sApp-groepen aangespoord om te dienen als tipgevers. Ook heeft de burgemeester op 21 december besloten een noodverordening af te kondigen.

De beledigingen aan het adres van Jetten vonden plaats in aanloop naar de jaarwisseling en hielden verband met de traditionele vreugdevuren. Het college van burgemeester en wethouders nam het besluit om de vuren te verbieden omwille van de veiligheid van de inwoners van Vlaardingen. De veroordeelden en de verdachte hebben in beledigende teksten aangegeven het daar niet mee eens te zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 gedachten over “BURGEMEESTER VLAARDINGEN UITGEMAAKT VOOR ‘STINKHOER’

  1. Triest. Maar het verbaasd mij niet. Als mensen met deze ( bijzondere namen ) iemand zien die hun niet aanstaat galmt het over straat dat je een kankerhoer bent of nog erger. Deze burgemeester komt er nog zachtzinnig van af wat deze Yurtdakalin geroepen heeft. Ben benieuwd wat de uitspraak is !!

  2. Wat kan je anders verwachten van deze persoon..

    Ook de beide anderen kan je het niet kwalijk nemen.

    Het zijn voorbeelden hoe zie iemand behandelen,nu de burgermeester ,ja en daar schenkt men aandacht aan.

  3. Kan er dan onomstotelijk bewezen worden dat zij het niet voor geld doet en eventueel onwelriekend kan zijn? Zo niet, dan zou het gewoon een constatering zijn, en geen belediging. Ja, wie weet waar ze dat spookadres in holy voor gebruikt.

    (dit is een geintje natuurlijk, maar voor waarheidsbevinding moeten natuurlijk potentiele situaties worden uitgesloten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *