WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BURGEMEESTER VLAARDINGEN VERDEDIGT VERTREKKEND WETHOUDER

VLAARDINGEN- Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) heeft veel woorden nodig om een deel van zijn eigen uitspraken uit de afgelopen weken toe te lichten en het vertrek van wethouder Sebastiaan Nieuwland (D66) te verdedigen. Oppositiepartij Beter voor Vlaardingen (BvV) heeft bij de burgemeester om die verduidelijking gevraagd.

Allereerst heeft Eenhoorn onlangs aan Provinciale Staten medegedeeld dat Vlaardingen zich in een existentiële crisis bevindt ( ‘een kwestie is van pompen of verzuipen’). Die woorden gebruikt Eenhoorn inmiddels niet meer.

Bij de extra raadsvergadering van afgelopen maandag, over het vertrek van de wethouder, wierp Eenhoorn bij Omroep Vlaardingen de vraag op of de vergadering wel op zijn plaats is. Een meerderheid van de oppositie verdenkt de vertrekkend wethouder van opportunisme.

De burgemeester heeft daarentegen alle begrip voor het voortijdig vertrek van de wethouder financiën. Eenhoorn: “Ik ken dit vak van burgemeester, ik weet hoe ongewis het is. Je kunt honderd keer solliciteren en het nooit worden. Je kunt een keer solliciteren en je bent er. Het is een heel bijzondere sollicitatieprocedure, waarvan je niet weet hoe het allemaal loopt. Ik heb een beetje de indruk dat u denkt dat het allemaal heel rationeel is. Dat is niet het geval. Ik kan u zeggen, iemand die denkt als wethouder, joh, ik wil graag burgemeester worden, dat kan heel lang duren. En het kan ineens zomaar lopen, dat de deksel op het potje past. Dat is nou toevallig gebeurd bij wethouder Nieuwland. Dat heeft dus helemaal niets te maken dat hij het niet passend zou vinden om hier in Vlaardingen te werken. Ik kan u verzekeren, ik weet dat ook persoonlijk uit gesprekken met hem, hij vindt het heel spijtig dat hij Vlaardingen moet verlaten en tegelijkertijd is het een fantastische nieuwe uitdaging voor hem.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “BURGEMEESTER VLAARDINGEN VERDEDIGT VERTREKKEND WETHOUDER

  1. #elitelivesmatter

    Tot zover deze aflevering.

    Voor verdere informatie verwijst de Burgemeester iedereen naar de dichtsbijzijnde kroeg naast het Stadhuis. Geïnteresseerden kunnen daar de politieke debatten over de verdwenen miljoenen bijwonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *