WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BURGEMEESTER VLAARDINGEN PLEIT VOOR MEER OPVANGLOCATIES ‘ VLUCHTELINGEN’

Afgelopen dagen waren er onder meer vechtpartijen in de asielzoekerscentra in Almelo in het Utrechtse Overberg. Daarnaast zijn er aanwijzingen van interne bedreigingen door moslims tegenover christenen.
Afgelopen dagen waren er onder meer vechtpartijen in de asielzoekerscentra in Almelo en twee maal achter elkaar in het Utrechtse Overberg. Daarnaast zijn er aanwijzingen van interne bedreigingen door moslims tegenover christenen bij de diverse opvanglocaties.

VLAARDINGEN- Burgemeesters in Zuid-Holland willen dat het mogelijk wordt om groepen irreguliere migranten ook op kleinere locaties op te vangen. Dat heeft de Vlaardingse burgemeester Bert Blase (PvdA) maandagavond naar buiten gebracht na afloop van het overleg op het provinciehuis in Den Haag.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers(COA) gaat nu uit van grote centra, waarin minstens zeshonderd migranten onderdak krijgen. Veel burgemeesters zeggen dat de nood nu zo hoog is, dat de opvang van tussen de honderd en tweehonderd personen in kleinere gemeenten zou moeten kunnen.

De Zuid-Hollandse burgemeesters hebben ook kritiek op de regeling dat de irregulieren elke 72 uur naar een andere noodopvang moeten reizen.

Eén gedachte over “BURGEMEESTER VLAARDINGEN PLEIT VOOR MEER OPVANGLOCATIES ‘ VLUCHTELINGEN’

  1. Ik heb het onderhand wel gehad met dat woord ‘vluchtelingen’.
    Als ik erwtensoep maak dan noem ik dat ook geen ‘knolderijsoep’ omdat er een beetje knolselderij in zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *