WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BURGEMEESTER VLAARDINGEN: ZATERDAG WEER MARKT IN CENTRUM

VLAARDINGEN- Komende zaterdag is er weer een markt in het centrum van Vlaardingen. Dat heeft burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) zojuist aangekondigd in de uitzending van Omroep Vlaardingen.

Eenhoorn: “Eerder dan wij hadden verwacht zal de minister-president een aantal versoepelingen aangeven. De voorzitter van de veiligheidsregio is er ook al een beetje op vooruitgelopen. Dat betekent bijvoorbeeld dat we met de mensen van de markt in gesprek zijn om te kijken of ergens in het centrum aanstaande zaterdag weer een markt kan worden gehouden.”

Tegelijk waarschuwt de burgemeester voor al te hooggespannen verwachtingen. Eenhoorn over de terugkeer van de weekmarkt: “Niet zoals we gewend zijn. Het zal kleiner zijn. Het zal vooral food zijn, misschien bloemen. Dat is een stap en zo zijn we ook bezig om een aantal andere dingen voor te bereiden, waarvan we denken dat dat vanavond aan de orde zal zijn.”

De burgemeester kondigt aan dat er vanavond ‘een gematigd positief bericht’ kan worden verwacht van minister-president Mark Rutte (VVD) in zijn persconferentie.

Speculaties over versoepelingen voor kappers en een aantal andere contactberoepen worden niet bevestigd door Eenhoorn. Wel wordt benadrukt dat de persoonlijke vrijheidsbeperkingen blijven gelden, onder meer door het vasthouden aan de gedwongen anderhalvemeter afstand.

Eenhoorn heeft zitting in het Nationaal Corona-crisisteam. Vanuit die functie spreekt de Vlaardingse burgervader geregeld in de media.

Het kabinet Rutten III heeft Nederland half maart in een lockdown gestort met desastreuze gevolgen voor de economie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *