WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BUSSEMAKER KOOS BEWUST VOOR SCHIEDAM

bussemaker-1SCHIEDAM- De manier waarop het Lentiz LIFE College in Schiedam met haar onderwijsconcept jongeren kansen biedt heeft de doorslag gegeven om het onderwijsjaar in Schiedam te openen. Dit kansen bieden en het ontwikkelen van talenten gebeurt dankzij alliantiepartners waarvan de Bibliotheek Schiedam er één is.

Minister Jet Bussemaker (PvdA) opende afgelopen maandag het voor het eerst een nieuw onderwijsjaar op een (v)mbo-instelling.De opening van het jaar stond in het teken van het thema ‘gelijke kansen’.

Minister Bussemaker hield een speech over gelijke kansen in het onderwijs en interviewde de alliantiepartners en mbo-leerlingen over dit thema. De minister gaf na de interviews aan dat zij onder de indruk was van de ambities van de leerlingen. Daarnaast benadrukte zij het belang van samenwerking tussen onderwijsinstellingen en regionale partners voor het creëren van gelijke kansen voor jongeren. In de regio Schiedam creëert LIFE College samen met haar alliantiepartners kansen voor jongeren en leert zij hen tevens hoe zij hun kansen kunnen pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *