WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BUURT KRIJGT ZIN: WEGSLEPEN AZC LLOYDKWARTIER ROTTERDAM

ROTTERDAM- Wethouder Faouzi Achbar (Denk) heeft besloten tot het laten wegslepen van het drijvend asielzoekerscentrum (Azc) van de Sint-Jobshavenkade in het Rotterdamse Lloydkwartier naar een nieuwe locatie. Dit besluit volgt na klachten over geluidsoverlast en de onmogelijkheid om het luxe vakantieschip verder geluidsarm te maken.

Het Azc, dat eerder lag aangemeerd naast de aanlegsteiger van de voormalige waterbus, werd op 19 januari al verplaatst naar de huidige plek aan de Sint-Jobshavenkade. Deze verplaatsing was een reactie op geluidsmetingen uitgevoerd in december 2023, na klachten van de buurt.

Ondanks diverse genomen maatregelen blijven omwonenden geluidshinder ervaren, zowel van het schip zelf als van de aan- en afvoer van toeleveranciers. Begin maart heeft een onafhankelijk bureau geluidsmetingen uitgevoerd aan de gevel van drie nabijgelegen appartementen. Bij de dichtstbijzijnde woning werd een minimale overschrijding van de geluidsnorm voor de nacht vastgesteld.

De gemeente belooft omwonenden tijdig te zullen informeren over eventuele toekomstige ontwikkelingen omtrent de aanlegplekken voor een Azc, want wethouder Achbar benadrukt dat de Sint-Jobshavenkade in de toekomst mogelijk weer zal dienen als aanlegplek voor een opvangschip dat voldoet aan de gestelde eisen in het kader van de Spreidingswet.

De Sint Jobshaven, gelegen in het Lloydkwartier, is een wijk waar de meeste kiezers afgelopen november GroenLinks/PvdA steunden met 35,7% van de stemmen. D66 en VVD volgden met 10,8% en 10,3%. Deze partijen zijn medeverantwoordelijk voor het asielbeleid dat de komst van drijvende Azc’s mogelijk maakt. In het Lloydkwartie worden appartementen verkocht vanaf 575.000 euro.

5 gedachten over “BUURT KRIJGT ZIN: WEGSLEPEN AZC LLOYDKWARTIER ROTTERDAM

 1. Jammer, juist de inwoners van deze wijk stemden voor veel asielzoekers, maar niet in hun wijkje. Leg die schuit dan maar in de Hofvijver in Den Haag, daar zitten ook wat liefhebbers.

 2. Normaal levert dergelijk verzet een aanklacht wegens racisme op voor de hele buurt. Vreemd genoeg lees ik daar nu niets over. Tja, ook bij GroenLinks weten ze dat je nooit moet bijten in de hand die je voedt. Mag ik daar wat van vinden?

 3. Vraag me af wat deze 5e colonne partij wethouder als tegenprestatie krijgt.
  In Schiedam heeft de 5e colonne partij een moslim bejaarden tehuis gekregen d.m.v. handje klap met Woonplus om Groenoorders van het gas te krijgen.

 4. ‘Bij de dichtstbijzijnde woning werd een minimale overschrijding van de geluidsnorm voor de nacht vastgesteld.”
  Dus er is eigenlijk niks aan de hand met die geluidshinder.
  Waarom dan toch dit wegslepen?
  Lekker laten liggen
  tot ze durven vertellen wat het echte probleem is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *