WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BUURTEN SCHIEDAM-WEST OP DE SCHOP

SCHIEDAM- De komende jaren gaat de openbare ruimte van een groot gedeelte van Schiedam-West op de schop. Er worden miljoenen geïnvesteerd in de Fabribuurt, Frankelandbuurt en Liduinabuurt (FFL-buurt). Ook de Aleidastraat en een deel van de Vlaardingerdijk (tussen de Aleidastraat tot aan de rotonde bij de Nieuwe Haven) worden meegenomen in het project.

De gemeente en Gebr. Van Kessel Wegenbouw B.V. hebben vanmorgen de raamovereenkomst ondertekend. Daarbij bekrachtigden wethouder Cemil Kahramanoglu (Denk) en directeur Jan de Morée van Gebr. Van Kessel voor de komende vijf jaar hun langdurige samenwerking. Naar verwachting start Van Kessel in het derde kwartaal van 2024 met hun werkzaamheden waarbij ze starten op het Sint Liduinaplein en in de Gordonstraat.

Vooruitlopend op de werkzaamheden van de gemeente vervangen Evides en Stedin een aantal gas-en drinkwaterleidingen om overlast voor de omwonenden te beperken.

Om wateroverlast tegen te gaan, komen er in de wijk totaal vier waterbergingen onder de grond. Twee waterbergingen, onder het Vriendschapsplein en onder het plein aan de Westfrankelandsestraat, zijn al gerealiseerd. De waterberging onder de Aleidastraat en de Warande volgen tijdens deze herinrichting.

Als de ondergrondse werkzaamheden allemaal klaar zijn en de duizenden infiltratiekratten onder de grond gestapeld staan, wordt het regenwater afgekoppeld en vangt één waterberging bij hevige regenbuien duizenden liters hemelwater op. Daarna worden de pleinen in het groen gezet. Ook komen er nieuwe speeltoestellen die passen bij de behoeftes van de kinderen uit de buurt, die samen met de kinderen worden uitgezocht.

4 gedachten over “BUURTEN SCHIEDAM-WEST OP DE SCHOP

    1. Idd , het is daar onderhand net een gebit waar al jaren lang de caries in zit …………………

  1. Leuk hoor die waterberging.
    Moet je de bewoners van de WestFrankeland sestraat/Fabristraat horen. Sinds de waterberging er is, is de overlast van muggen volgens hun nog nooit zo groot geweest.
    Succes voor de bewoners van de Aleidastraat en Warande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *