WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

CELSTRAF SCHEIDSRECHTER (57) VOOR MISBRUIK KNUL (19) VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De 57-jarige scheidsrechter in opleiding P. N. uit Vlaardingen is veroordeeld tot 2 maanden cel met als bijzondere voorwaarde een contactverbod met het slachtoffer en een taakstraf van 180 uren met aftrek.

Voor de recht staat vast dat N. op 5 februari zijn slachtoffer heeft verteld dat hij alleen hogerop kan komen door seksuele handelingen toe te staan.

De verdachte heeft vervolgens ontuchtige handelingen gepleegd toen de jongen bij hem in bed lag. Het slachtoffer was een 19-jarige vriend van N., die was blijven slapen en die hem vertrouwde. Door N. is echter misbruik gemaakt van de situatie. Hij heeft daardoor dat vertrouwen ernstig beschadigd. Daarmee heeft hij niet alleen laten zien geen respect te hebben voor de lichamelijke integriteit van zijn slachtoffer, maar evenmin voor diens geestelijk welzijn, oordeelt de rechter.

De rechtbank heeft een uittreksel uit de justitiële documentatie van 10 september 2021 gezien, waaruit blijkt dat N. niet eerder is veroordeeld voor soortgelijke strafbare feiten. Verder heeft de rechtbank het rapport van Reclassering Nederland van 23 juni 2021 gelezen. Hierin wordt in overweging gegeven om het huidige contactverbod met het slachtoffer te verlengen.

De verdediging heeft tevergeefs vrijspraak bepleit. Daartoe is onder andere aangevoerd dat niet wordt voldaan aan de delictsomschrijving, omdat geen sprake zou zijn geweest van dwang, geweld of een andere feitelijkheid noch de dreiging hiermee. Verder is betoogd dat de verklaringen van het slachtoffer inconsistent, onbetrouwbaar en ongeloofwaardig zou zijn en niet voor het bewijs kunnen worden gebruikt.

Eén gedachte over “CELSTRAF SCHEIDSRECHTER (57) VOOR MISBRUIK KNUL (19) VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *