WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

CELSTRAF VOOR GEWELDDADIGE DIEF MUSTAFA I. (53) VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Mustafa I. (53) uit Vlaardingen-Holy is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 8 maanden met aftrek van voorarrest en oplegging van de maatregel strekkende tot beperking van de vrijheid voor de duur van 2 jaar (dadelijk uitvoerbaar) voor diefstal met geweld en bedreiging met geweld, diefstal en mishandeling.

Vaststaat dat de Turk op 9 oktober flesjes Lipton Ice Tea heeft gestolen bij Albert Heijn in het Hof van Spaland te Schiedam.

Op 30 juli is I. betrapt bij het Kruidvat in het Hof van Spaland bij de diefstal van verzorgingsproducten. In een poging aan zijn staandehouding te ontkomen poogt de man met zijn scootmobiel op drie mensen in te rijden. Hierbij grijpt I. naar de arm van een van zijn tegenstanders, houdt deze vast en trekt een stanleymes, althans een scherp en puntig voorwerp. Hiermee worden vervolgens zwaaiende bewegingen gemaakt in de richting van drie mensen. Ook wordt door I. geslagen en gestompt. Dit geweld heeft geleid tot een grote mate van angst en onveiligheid onder de medewerkers van deze winkel en bij het slachtoffer van de mishandeling, iets wat de rechtbank I. kwalijk neemt.
Een week eerder, op 24 juli, is de man bij hetzelfde Kruitvat in Schiedam-Groenoord ook al betrapt op de diefstal van voedingssupplementen, verzorgingsproducten en bestrijdingsmiddelen.

Ook in zijn woonplaats Vlaardingen slaat I. toe bij supermarkt Jumbo in Holy. Op 8 mei wordt medewerkster D. P. mishandeld door (met kracht) in het gezicht, althans op het hoofd, van P. te krabben en te grijpen.  Uit de aangifte, de foto’s van het letsel van de supermarktmedewerkster en de verklaring van I., leidt de rechtbank af dat de de man geweld heeft gebruikt richting het slachtoffer met letsel in het gezicht tot gevolg.

Bij de vestiging van het Kruidvat in winkelcentrum De Loper worden op 9 april verpakkingen met haarverf gestolen door I. Uit de beschrijving van de camerabeelden blijkt dat I. twee verpakkingen uit het winkelschap pakt en deze vervolgens in zijn tas stopt. Een derde verpakking wordt door de zoon van I. in een tas gestopt. Vervolgens wordt gezien dat de twee de winkel, zonder de producten af te rekenen, verlaten.

De rechtbank heeft acht geslagen op een uittreksel uit de justitiële documentatie van 8 november 2022, waaruit blijkt dat I. eerder is veroordeeld voor soortgelijke strafbare feiten. Het is de rechtbank opgevallen dat I. in het (zeer) recente verleden bij zowel aan hem opgelegde straffen als bij de wijze waarop is omgegaan met de toepassing van voorlopige hechtenis meermalen ‘het voordeel van de twijfel’ heeft gehad, telkens onder de voorwaarde dat hij niet opnieuw strafbare feiten zou plegen. Dit heeft hem er echter niet van weerhouden opnieuw de fout in te gaan.

2 gedachten over “CELSTRAF VOOR GEWELDDADIGE DIEF MUSTAFA I. (53) VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *