WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

CELSTRAF VOOR STRAATROOF OP VLAARDINGSE BEJAARDE (83)

VLAARDINGEN- Voor het beroven van een Vlaardingse bejaarde is de Antilliaanse Saiyanara H. (41) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 300 dagen met aftrek van voorarrest, waarvan 200 dagen voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar.

H. heeft een 83-jarige man, die slecht ter been was, op 20 april vorig jaar beroofd van een portemonnee met daarin 150 euro, een rijbewijs en een ING bankpas. De straatroof vond plaats aan de Marnixlaan in de Westwijk. Bij de roof is het slachtoffer geduwd en vervolgens is de portemonnee weggenomen.

Bij het vonnis speelt mee dat de rechtbank een uittreksel uit de justitiële documentatie van 23 juli 2021 heeft gezien, waaruit blijkt dat H. niet recent is veroordeeld voor soortgelijke strafbare feiten. Verder is het rapport van GGZ Inforsa, afdeling reclassering, van 19 augustus 2021 gelezen. Daarin staat onder meer dat bij H. sprake is van langdurige verslavingsproblematiek. Haar middelengebruik komt voort uit onderliggende psychiatrische problematiek, waaronder ernstige trauma’s die in haar jeugd zijn ontstaan. Met haar problematische middelengebruik onderdrukt H. negatieve emoties en gedachtes en stemmen in haar hoofd. Bij H. is ook sprake van een verstandelijke beperking. Het lukt haar ondanks eerdere hulpverlening en behandeling onvoldoende om haar leven op de rit te krijgen. Op vrijwel alle leefgebieden doen zich problemen voor. Het ontbreekt haar aan een zinvolle dagbesteding, ze heeft vooral een negatief sociaal netwerk van medegebruikers.

De veroordeelde zal zich laten behandelen door GGZ team Nieuwe Waterweg Noord Antes of een soortgelijke zorgverlener, te bepalen door de reclassering. 

Eén gedachte over “CELSTRAF VOOR STRAATROOF OP VLAARDINGSE BEJAARDE (83)

  1. Verkeerde kleur driewieler in haar jeugd? En problematische middelen, kan die klote advocaat niet gewoon toegeven dat hij een junk staat te verdedigen? Ik hoop dat ze het goed voor haat kiezen krijgt in het gevang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *