WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

CENTRUM SCHIEDAM OP DE SCHOP

Bij hevige regenbuien blijft het water op de trambaan staan. Dit waterafvoerprobleem wordt opgelost
door tijdens de buitendienststelling een lijngoot aan te brengen. De lijngoot werkt als afvoer.

SCHIEDAM- De Koemarkt en het Broersvest in Schiedam gaan vandaag op de schop tot en met 22 oktober. De RET  werkt aan de tramsporen en bovenleiding. Tijdens deze buitendienststelling van de RET, voert de gemeente Schiedam diverse riool- en straatwerkzaamheden uit op de Broersvest, ter hoogte van het Land van Belofte tot aan de Koemarkt.

De niet beloopbare delen van de rijbaanafscheiding tussen de trambanen aan de Broersvest worden groener. In de huidige situatie liggen ruwe natuursteenkeien met gietijzeren boomspiegels. Door de afscheiding te vergroenen, krijgen de bomen meer leefruimte. De natuursteenkeien maken plaats voor
gras. Onder het gras worden diverse bloembollen aangebracht. Dit geeft in het voorjaar een fraai effect.

De verharding rondom de oversteekplaatsen en halteplaatsen “Land van Belofte, Emmastraat, Korte Singelstraat en winkelcentrum Passage worden beter toegankelijk gemaakt voor mindervaliden, door het aanpassen van de hoogteverschillen het aanbrengen van een waarneembare geleidelijn voor slechtzienden. Tegelijkertijd voeren we wegdekreparaties aan de busbaan uit.

De wegmarkeringen op de busbaan en de oversteekplaatsen worden opnieuw aangebracht. Al het natuursteen wordt gereinigd. Dit zorgt voor een frisse en schone uitstraling.

Nu de tram tijdelijk niet rijdt, is dit het moment om ook alvast voorzieningen (mantelbuis) aan te
leggen voor de toekomstige verlichting. Het straatmeubilair aan de Broersvest en het Land van Belofte wordt heringericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *