WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

CHRISTENUNIE: ‘GROOT PROBLEEM MAROKKANEN MAASSLUIS’

MAASSLUIS- De ChristenUnie heeft collegevragen gesteld over het veiligheidsbeleid met betrekking tot het toenemend aantal criminele Marokkanen in Maassluis. Uit herhaald onderzoek door de gemeente blijkt dat Marokkanen meer met justitie in aanraking komen en dat het aantal schoolverlaters onder Marokkanen ook weer toeneemt.

De ChristenUnie wil van het college weten wie zij gaan betrekken bij het oplossen van dit -volgens de CU- grote probleem.
DSC00012DSC00008
Problemen met Marokkanen in Maassluis (zo’n 4% van de totale bevolking) kwamen al in beeld in de zomer van 2006. Toen verstoorde een groep Marokkaanse jongeren op gewelddadige wijzen diverse kinderactiviteiten in Maassluis. De toenmalige politieke partij Nieuw Rechts vond dat er te soft was opgetreden tegen de relschoppers en kwam met een pamflet met daarop de tekst “Waardebon Gratis naar Marokko”. Burgemeester Koos Karssen deed aangifte tegen de verspreiders van het pamflet dat beledigend zou zijn voor Marokkanen.

Na recente cijfers uit de Vierde Monitor Maassluise Marokkanen noemt Karssen de situatie met de minderheidsgroep ‘zorgelijk’.