WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

CHRISTENUNIE ROTTERDAM WIL ZELFMOORD UIT TABOESFEER

ROTTERDAM- De Rotterdamse fracties van de ChristenUnie en Volt hebben een initiatiefwet van de ChristenUnie op de agenda van de Tweede Kamer gebracht, gericht op het versterken van zelfmoordpreventie. Deze wet benadrukt het belang van het gratis houden van de zelfmoordpreventielijn 113 en het ontwikkelen van beleid door het kabinet om het aantal zelfdodingen te verminderen.

Met een jaarlijks budget van tien miljoen euro voor gemeentelijk preventiebeleid, hebben gemeenten de vrijheid om hun eigen aanpak te bepalen. De fracties zien dit als een kans om zelfdoding actief te voorkomen en het onderwerp bespreekbaar te maken.

De fracties hebben vragen gesteld aan het Rotterdamse stadsbestuur over de bekendheid met de initiatiefwet, de beoordeling van het gemeentelijke deel van de wet, de verantwoordelijkheid van een wethouder voor het ontwikkelen van beleid tegen zelfdoding, de uitvoering van preventiebeleid, de impact van zelfmoordpreventielijn 113 in Rotterdam, communicatie over het beleid, en de inspanningen van het college om zelfdoding te voorkomen.

Eén gedachte over “CHRISTENUNIE ROTTERDAM WIL ZELFMOORD UIT TABOESFEER

  1. Zelfmoord door voor een trein te springen, dak af te springen etc. vind ik erg voor de machinist, omstanders, familie en hulpverleners. Ben voorstander om door euthanasie (medicatie onder artsen toezicht) je eigen leven te kunnen en mogen beëindigen.
    Op deze manier voorkom je veel leed bij degene die een eind aan zijn/haar leven wil maken en voor alle overige betrokkenen.
    Uiteraard moet het wel heel duidelijk zijn dat de persoon die een einde aan het leven wil maken dit overdacht en uit vrije wil doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *