WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

CONCURRENTIEBEDING BEMOEILIJKT HOLLANDSE SUPER ROTTERDAM-BLOEMHOF

ROTTERDAM- In Rotterdam-Bloemhof wordt een Hollandse supermarkt in theorie onmogelijk gemaakt door een concurrentiebeding dat Lidl in het huurcontract heeft opgenomen. Dit beding beperkt de mogelijkheid om een reguliere (Hollandse) supermarkt aan te trekken. Wethouder Robert Simons (Leefbaar) heeft dit bekendgemaakt. Ondanks het algemeen belang en de voorkeur van de wijkbewoners voor een betaalbare, reguliere supermarkt, blijft het concurrentiebeding een obstakel. De gesprekken met vastgoedeigenaar Van Herk hebben dit duidelijk gemaakt. Er liggen nu plannen voor een Poolse keten in het pand van de Lidl.

Op het stadshuis wordt onderzocht of er mogelijkheden zijn om in overleg te treden met de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Het doel is om na te gaan of er situaties zijn waarin het mededingingsrecht wordt overtreden, met name het misbruiken van economische machtsposities. Er is in elk geval al ambtelijk contact gelegd met de ACM, die deze zaak beschouwt als een ‘te onderzoeken casus’, ondanks dat soortgelijke afspraken vaker voorkomen.

De wijkraad Bloemhof is al sinds oktober bezig over het vertrek van de Lidl-supermarkt en de toekomst van het winkelaanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *