WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

CONTACTEN POLITIE SCHIEDAM BIJ IFTAR DUISTER

SCHIEDAM- De Politie Eenheid Rotterdam weigert vragen te beantwoorden over het gezelschap waarbij agenten de afgelopen dagen zijn aangeschoven voor een islamitische iftar. Onduidelijk blijft daardoor of agenten een vorkje hebben geprikt met personen die door de AIVD worden gevolgd, of voorkomen in de dossiers van de eigen politieorganisatie. Ook in Schiedam is door de politie in uniform meegegeten.

In 2014 bleek uit onderzoek door Motivaction dat jonge Turken in Nederland positief denken over IS en de deelname van in Nederland verblijvende moslims aan de gewapende strijd in Syrië en Irak. Het onderzoeksresultaat werd korte tijd later verworpen door alle Turkse raadsleden in Schiedam zonder nadere toelichting (de raadsleden waren niet aanspreekbaar voor de pers).

In Schiedam is vorige week tenminste één wijkagent op de foto gegaan met ‘een maatje van de moskee’ bij een iftar. De jeneverstad heeft drie moskeeën. De moskee aan de Schaepmansingel in de wijk Nieuwland is onderdeel van de Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) en aangesloten bij de ultra-conservatieve islamitische stichting Milli Görüs. De moskee aan het Raam in de binnenstad wordt volledig gecontroleerd door het ministerie van Algemene zaken van de Turkse premier Erdogan. In de Westfrankelandsestraat staat een volledig Marokaanse moskee.

2 gedachten over “CONTACTEN POLITIE SCHIEDAM BIJ IFTAR DUISTER

  1. Het spelletje ‘blame the messenger’ wordt gretig gespeeld door de deugneusjes. Niet de vervelende feiten doen er toe, degene die erover durft te schrijven is de schuldige, de aanstichter, de polariseerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *