WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

CRISISOPVANG VLAARDINGEN

De Commissaris van de Koning in Zuid-Holland heeft aangegeven zich ten volle in te zetten voor het bestuursakkoord over de zogenaamde asielzoekers. Dit akkoord is onder regie van het kabinet opgesteld. De CdK wil voor 1 februari 2016 minimaal 2.500 asielzoekers huisvesten en nog eens 500 noodopvangplekken per veiligheidsregio.
De Commissaris van de Koning (CdK) in Zuid-Holland heeft aangegeven zich ten volle in te zetten voor het bestuursakkoord over de zogenaamde asielzoekers. Dit akkoord is onder regie van het kabinet opgesteld. De CdK wil voor 1 februari 2016 minimaal 2.500 asielzoekers huisvesten en nog eens 500 noodopvangplekken per veiligheidsregio.

VLAARDINGEN- Mocht Vlaardingen door het COA worden opgedragen te voorzien in crisisopvang van een groep ‘vluchtelingen’ dan zal dat gebeuren in een sporthal. Dat heeft burgemeester Bert Blase (PvdA) donderdagavond gezegd in de raadscommissie.

De burgemeester gaat ervan uit dat de vraag voor crisisopvang in Vlaardingen (maximaal 72 uur) voor een groep irreguliere migranten niet snel zal komen, omdat hij binnen de werkgroep van de veiligheidsregio duidelijk heeft aangegeven in te zetten op langdurige, kleinschalige noodopvang voor Vlaardingen.

Vorige week heeft Blase nog overleg gehad met het COA. Tijdens dit overleg zou het standpunt van Vlaardingen positief zijn opgepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *