WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

D66 ROTTERDAM VREEST 100% PAKKANS BIJSTANDSFRAUDE

ROTTERDAM- Het Rotterdamse raadslid Joan Nunnely (D66) komt met schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de aanpak van bijstandsfraude in de stad. Nunnely wil weten welke methoden en criteria worden gebruikt om fraudeurs op te sporen en te bestraffen. Ze maakt zich zorgen over de doelstelling van de gemeente om een pakkans van 100% te realiseren, die volgens haar kan leiden tot onterechte beschuldigingen en schendingen van de privacy.

Nunnely verwijst naar het toeslagen schandaal als een voorbeeld van hoe het mis kan gaan als de overheid te hard optreedt tegen vermeende fraude. Ze vraagt zich af of de gemeente voldoende rekening houdt met de rechten en belangen van de bijstandsgerechtigden. Ze benadrukt dat ze niet tegen het bestrijden van fraude is, maar dat dit wel op een zorgvuldige en proportionele manier moet gebeuren.

3 gedachten over “D66 ROTTERDAM VREEST 100% PAKKANS BIJSTANDSFRAUDE

  1. De ouders in de toeslagenaffaire werden op voorhand verdacht. Ze werden gedwongen om zelf hun onschuld te bewijzen. Bij bijstandsfraude wordt ingegrepen op basis van gegronde aanwijzingen. Bijvoorbeeld bewijzen van huizenbezit in het buitenland. Hoe komt het dat deze mevrouw van D66 dat niet eerst heeft uitgezocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *