WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

D66-WETHOUDER: ‘RUSSEN HEBBEN SITE AANGEVALLEN GEMEENTE VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De officiële website van de gemeente Vlaardingen is onlangs het doelwit geworden van een DDoS-aanval, waardoor de site tijdelijk onbereikbaar was voor burgers. Wethouder Koen Kegel (D66) heeft zojuist in een commissievergadering beweerd dat de aanval afkomstig was van Russische cybercriminelen, als reactie op het lokale asielzoekerscentrum dat exclusief onderdak biedt aan Oekraïners. Bewijs voor de bewering wordt niet geleverd.

Cybercriminaliteit blijft een groeiend wereldwijd probleem, waarbij DDoS-aanvallen vaak worden toegeschreven aan bronnen uit Rusland. Dit land kent, zoals zoveel landen, een uitgebreide historie van cyberactiviteiten, waarvan sommige politiek gemotiveerd zijn. Echter, niet alle DDoS-aanvallen kunnen direct aan Rusland gelinkt worden, aangezien dergelijke aanvallen wereldwijd kunnen worden geïnitieerd via Russische servers tegen betaling.

Een DDoS-aanval, wat staat voor ‘Distributed Denial of Service’, is een cyberaanval waarbij enorme hoeveelheden internetverkeer naar een website worden gestuurd om deze te overbelasten en onbereikbaar te maken, vergelijkbaar met een digitale verkeersopstopping. Dergelijke aanvallen kunnen gericht zijn op uiteenlopende online diensten, waaronder gameservers, onderwijsinstellingen, financiële instellingen, webwinkels en overheidswebsites. Het uitvoeren van een DDoS-aanval is strafbaar en wordt beschouwd als een ernstig misdrijf.

In 2019 werd Kegel landelijk nieuws doordat hij met een artikel op Schiedams Nieuws, een publicatie op GeenStijl en daarna ook in heel veel landelijke media werd ontdekt als internettrol. Tijdens de debatten na de gemeenteraadsverkiezingen werd destijds, onder andere door Kegel, specifiek gerefereerd aan fake-accounts en trolgedrag, terwijl uitgerekend hij korte tijd later zelf op dergelijk gedrag werd betrapt.
 

3 gedachten over “D66-WETHOUDER: ‘RUSSEN HEBBEN SITE AANGEVALLEN GEMEENTE VLAARDINGEN’

  1. Putin heeft er persoonlijk de opdracht toegegeven. Op aandringen van Trump.
    Omdat Baudet en Wilders dat zeiden.

  2. Lachen, al dat links stemmende schorem was decennia lang pro-communist en nu beginnen ze hem te knijpen voor die luitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *