WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DAMEN EXPLOITEERT NU VEER MAASSLUIS-ROZENBURG

MAASSLUIS- Vanaf vandaag neemt Damen de hele exploitatie van de vervoersverbinding Maassluis-Rozenburg over. Ze gebruiken hiervoor het fiets- en voetveer dat ze onlangs van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE) hebben gekocht, dat volgens een vast rooster van 06.00-24.00 uur vaart. Vanaf 1 september moeten de passagiers weer betalen voor de overtochten.

Het fiets-voetveer heeft een halfuurfrequentie. Dit betekent dat het veer elk uur en elk half uur vertrekt vanuit Maassluis en ook twee keer per uur vanuit Rozenburg.

Damen heeft toegezegd een voorstel te doen aan de Provincie voor een autoveerdienst. Op 5 juli 2023 heeft de Provinciale Raad van Zuid-Holland geld vrijgemaakt voor de aankoop en reparatie van autoveer Blankenburg. Dit wordt momenteel besproken met alle belanghebbenden. De Provincie is actief betrokken bij het bijeenbrengen van de partijen om zo snel mogelijk tot een bevredigende uitkomst te komen in dit proces.

De KRVE is een organisatie die zich al sinds 1895 bezighoudt met een vloot van ongeveer 60 schepen met onder andere het afmeren en ontmeren van schepen, het vervoer van loodsen en andere activiteiten die te maken hebben met de zeevaart in de haven van Rotterdam.

Foto: archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *