WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DE GROENSTE STRAAT VERKIEZING

SCHIEDAM- Maak uw straat extra groen met bijvoorbeeld geveltuintjes of bloembakken en win. De gemeente Schiedam en het tijdschrift Groei en Bloei hebben voor iedereen met een beetje groene vingers De Groenste Straat verkiezing uitgeschreven.
Een jury bestaande uit groendeskundigen gaan in de zomermaanden op pad om deelnemende straten te beoordelen. Zij letten daarbij op: het totaalbeeld, de staat van onderhoud, originaliteit en duurzaamheid. En wie zorgt voor insectenvriendelijke beplanting verdient bonuspunten.

Wint uw straat uiteindelijk de titel Groenste Straat van Schiedam, dan ontvangt de straat een bedrag van resp. € 300,-, € 200,- of € 100,- voor een buurtactiviteit of om verdere ‘vergroening’ van de straat te realiseren.

Kijk op de website van Groei&Bloei: www.waterweg-noord.groei.nl voor meer informatie en allerlei praktische tips om van uw straat de groenste te maken. Aan de wedstrijd kunnen (delen van) straten, pleinen en lanen meedoen. Meldt deze aan vóór 23 juni 2014 aan via mailadres: degroenstestraatvanschiedam@gmail.com.