WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DE OCHTEND NA HARING EN BIERFEEST VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een zee aan plastic bierglazen ligt verspreid over het uitgaansgebied in Vlaardingen. Bij zonsopkomst is duidelijk te zien hoe druk het afgelopen avond en nacht is geweest bij de horeca op de Westhavenplaats en in de Smalle Havenstraat. Meeuwen zoeken te vergeefs naar iets eetbaars tussen de rommel. De wind blaast de platgetrapte kunststof glazen alle kanten op. Het beeld van de Stadsomroeper is omgeven met lege bekers.

De schoenmaakploeg weet er wel raad mee. Binnen een uur is alles opgeruimd. Alleen de tenten herinneren nog aan het Haring en Bierfeest dat zaterdag na jaren weer terug was in het Vlaardingse centrum.

Bij grote evenementen en op feesttreinen in veel gemeenten is het schenken in plastic glazen verplicht. Om de veiligheid en de openbare orde zo veel mogelijk te waarborgen is ook de verplichting van het gebruik van kunststof glazen in de horeca steeds meer de norm. Deze verplichting geldt voor gebruik binnen en buiten. Vier jaar terug werd een zogenaamd glasverbod ingesteld voor de terrassen in het centrum van Vlaardingen.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Eén gedachte over “DE OCHTEND NA HARING EN BIERFEEST VLAARDINGEN

  1. Bedenk van te voren waar het afval weggegooid moet en kan worden. Zo verdwijnt het in het water. Afval hoort niet op straat. Geen bier op straat de volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *