WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DENK VERHEUGD: 2 TON VOOR INRICHTING 3e ISLAMSCHOOL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Wethouder Doğukan Ergin (Denk) geeft vooral vage antwoorden wanneer hij tijdens de raadscommissie wordt bevraagd over de komst van een derde islamitische basisschool in Schiedam. De wethouder is op één punt wel heel duidelijk, hij wenst niets te ondernemen tegen de toestroom van moslimleerlingen van buiten Schiedam. Bij zijn eigen fractie wil raadslid Seydagül Dokgöz weten wanneer de school open gaat. Bij LOS vraagt fractievoorzitter Monique Rotteveel zich onder andere af waar in Schiedam de nieuwe school zal komen. De wethouder laat het allemaal grotendeels onbeantwoord.

De plannen voor de derde school van de Stichting Islamitisch College (SIC) worden door het college van B en W bekendgemaakt in de Zomernota 2024. Ergin: “Een aanvraag wordt niet door het college gedaan, maar door het ministerie van OCW bekeken. De betreffende aanvraag is goedgekeurd. Daarom heeft het schoolbestuur bij het college een verzoek ingediend. In dat verzoek staat dat ze in 2024 huisvesting willen hebben, als u daar mee akkoord gaat (een raadsmeerderheid, red.) gaan wij in gesprek met het schoolbestuur. Pas daarna, na meerdere gesprekken, komt eventueel ook de locatie ter sprake.”

Rotteveel (LOS) reageert verontwaardigd op het nieuws: “In de Zomernota staat dat er in 2024 een derde islamitische basisschool komt in Schiedam. Het vorige college was hier anderhalf jaar geleden nog tegen.” LOS heeft uit de cijfers opgemaakt dat 40% van de leerlingen van de twee bestaande scholen van de SIC van buiten Schiedam komt. Rotteveel: “Dat kost de gemeente Schiedam veel geld. Het ‘Integraal huisvestingsplan onderwijs 2016-2036’ komt hierdoor in gevaar. De financiering van alle projecten in dit plan zal onder druk komen te staan en zal leiden tot een flinke stijging van de gemeentelijke onderwijshuisvestingsmiddelen. Dit kan ook begrotingsproblemen opleveren in de toekomst, omdat het Rijk ons niet zal compenseren.”

Denk is daarentegen erg blij met de ontwikkelingen. Dokgöz (Denk): ‘Gelukkig heeft het ministerie van onderwijs anders besloten en mag de SIC per augustus een nieuwe islamitische basisschool openen. Er is al 2 ton gereserveerd voor de inrichting en het meubilair van de nieuwe school. We zijn verheugd dat het huidige college (VVD, Denk, PvdA, D66, PS, red,) het anders aanpakt. We zijn blij voor alle ouders die jarenlang op wachtlijsten moesten staan of lange afstanden moesten afleggen om hun kinderen in te schrijven op de gewenste basisschool.”

Wethouder Doğukan Ergin (Denk).
LOS wil dat Ergin in gesprek gaat met de regiogemeenten Vlaardingen en Maassluis, nu ook daar scholen van de SIC komen. Het zou de vraag naar een derde islamschool in Schiedam verminderen, omdat de 40% aan moslimleerlingen van buiten Schiedam daar terecht kan, denkt Rotteveel. De wethouder is dat niet van plan. Ergin: “Of ik in gesprek ga met Maassluis en Vlaardingen? We hebben het breder over onderwerpen die het onderwijs raken. Niet perse over een ontwikkeling, die volledig past binnen de kaders van de wet, of die wel of niet wenselijk is. Dat is misschien uw oordeel, maar we gaan op heel veel onderwerpen met elkaar het gesprek aan. En de uitdagingen waar de colleges in elk geval voor in charge zijn, die proberen we gezamenlijk op te pakken.”

7 gedachten over “DENK VERHEUGD: 2 TON VOOR INRICHTING 3e ISLAMSCHOOL SCHIEDAM

 1. Basisschool ,,Het Vliegende Bomgordeltje” zoekt een locatie in Schiedam, bij voorkeur in Sveaparken of de Oranjebuurt omdat er daar veel behoefte aan speciaal onderwijs blijkt te zijn.

  1. Idd , het zijn gewoon een stelletje Fascisten die hier de heilige boon lopen te spelen …………………..volgens mij komt het ook helemaal niet meer goed met dat schijnheilige gedoe van hun in ons landje .

 2. Denk GEFELICITEERD!!! Diyanet GEFELICITEERD!!! Internationale Moslim Broederschap GEFELICITEERD!!! Maar vertel. Is dit godswonder zonder corruptie, intimidatie en verborgen camera’s tot stand gekomen? Nou? En ook GEFELICITEERD met jullie aanstaande islamscholen in Vlaardingen en Maassluis. Totaal ongewenst, totaal overbodig, totaal nutteloos. En dat weten jullie ook. Maar de institutionele islamisering gaat nu in de hoogste versnelling, dus applaus voor jezelf. En tegen alle ongelovigen: dus wat is nu het plan? Even praktisch gezien dan. Alvast bekeren? Boerkini kopen? Dadelijk de Sharia accepteren? Ik ben hier toch wel erg benieuwd naar?

 3. Denk is dus verheugd? Niet aan het besturen in Schiedam dus maar slechts bezig met het stimuleren van een criminele organisatie die islam heet.

 4. Ik vraag me af waarom we iedere keer weer een reactie plaatsen….in de hoop dat we gehoord worden…
  Dat kunnen we vergeten….
  Referendum is ons afgenomen juist omdat we geen inbreng meer mogen hebben. Het verstandigste is om gewoon niet meer boos te worden en te reageren op deze regering want ze hebben toch schijt aan ons… Wij een hoge bloeddruk en hun geven ons elke keer weer een dikke vinger…
  Ik stop ermee en let op mijn eigen gezondheid, er gaat nooit meer iets veranderen en er zal nooit meer naar ons geluisterd worden want we leven met narcistische leiders….mensen denk aan jullie gezondheid dit gaan wij als burgers van Nederland nooit winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *