WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DENK-WETHOUDER SCHIEDAM BIJ CEREMONIE’ GRIJZE WOLVEN’

SCHIEDAM- ‘De Schiedamse wethouder Doğukan Ergin (Denk) heeft deelgenomen aan een openingsceremonie van de Grijze Wolven, een controversiële organisatie die bekend staat om haar ultranationalistische standpunten’, verkondigen boze tongen. Ergin houdt het op ‘fantasierijke verzinsels’, wanneer hem om een reactie wordt gevraagd. Hij geeft daarmee aan dat hij geen zin heeft om zich te verdedigen tegen de kritiek aan zijn adres en dat hij zich liever focust op zijn werk als wethouder voor de stad Schiedam.

Het is een feit dat Ergin op 17 september aanwezig was bij de opening van het nieuwe pand van de Vlaardingse Solidariteitsvereniging van de Nederlandse Turkse Federatie (NTF). De NTF is een koepelorganisatie van Turkse verenigingen in Nederland, die al jaren in verband wordt gebracht met de Grijze Wolven. De NTF ontkent echter elke connectie met de Grijze Wolven en stelt dat de wolf een breed symbool is voor de Turkse cultuur, net zoals de leeuw dat is voor de Nederlandse cultuur. ‘In werkelijkheid gaat het hier om een ruim begrip: veel Turken gebruiken de wolf namelijk als eigen symbool, net zoals veel Nederlanders de leeuw als symbolisch dier zien’, schrijft de organisatie op de eigen website.

De extreem-linkse actiegroep Doorbraak.eu heeft een ander beeld van de NTF. In een uitgebreid onderzoeksrapport naar de NTF beweert Doorbraak dat de NTF een verlengstuk is van de Grijze Wolven, maar dat de NTF hun ‘extreem-rechtse en ultra-nationalistische idealen goed weet te verbergen.’ Volgens Doorbraak weet de NTF gemeenten te misleiden met hun verzoeken om subsidie of een andere vorm van steun, door het gebruik van termen als ‘integratie’, ‘participatie’, ‘emancipatie’, ‘dialoog’, ‘sociale cohesie’ en ‘wederzijds begrip’.

In Vlaardingen kwam de NTF met hun Solidariteitsvereniging in 2018 al eens in opspraak bij de fractie van ONS.Vlaardingen. ‘De NTF is de overkoepelende organisatie van de ülkücüler (nationalisten), zoals de Grijze Wolven zichzelf bij voorkeur noemen’, aldus ONS destijds.

De Grijze Wolven hebben een lange geschiedenis van geweld en terreur. Ze zijn verantwoordelijk voor talrijke politieke moorden, terreurdaden en bloedbaden. Het doelwit van de Turkse fascisten zijn linkse of links-liberale groeperingen, vooral studenten, intellectuelen en vakbondsmensen, evenals religieuze en etnische minderheden. Hun politieke partij de MHP is vertegenwoordigd in het parlement en staat pontificaal achter de Turkse president Erdogan.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

9 gedachten over “DENK-WETHOUDER SCHIEDAM BIJ CEREMONIE’ GRIJZE WOLVEN’

 1. Waar rook is, is vuur.
  Je moet wel heel naïef zijn om dit niet te weten, het is een wof in schaapskleren.
  Die kerel en zijn 5e colonne partij is een verlengstuk van hun leider in Ankara.

 2. DENK-WETHOUDER SCHIEDAM BIJ CEREMONIE’ GRIJZE WOLVEN’

  Heeft het college van B&W hiervoor toestemming verleend. Het lijkt mij ongepast om als wethouder van Schiedam bij genoemde ceremonie aanwezig te zijn.

  1. Helaas nooit, de wolf is een beschermde diersoort Arie, daarom mogen ze ook toeteren in huurauto’s als er een wolvenhuwelijk is.

 3. O leuk, de Grijze Wolven wethouder geeft iedereen de ruimte om vrijelijk te speculeren, want over die “geheime ceremonie” gaat hij in functie iig verder niets zeggen. Zal wel sekte-zwijgplicht hebben, nietwaar Ergin?. Dus ik stel hier gewoon de vraag: werd er soms bloed geplengd bij die ceremonie in Vlaardingen? Ja, ik speculeer ook maar wat, maar ik spreek dan ook geen Turks. Hopelijk kan iemand uit de achterban het volgende keer stiekem filmen, net zoals eerder is gebeurd? Ter verduidelijking: ik bedoel dus niet “bloed” zoals in “onderling knokken” maar zoals in “ritueel.” Verder: als Ergin zo blijft met exotisch extreem nationalisme, is het de hoogste tijd dat hij naar Turkey oprot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *