WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘DENK-WETHOUDER SCHIEDAM MOET ONMIDDELIJK OPSTAPPEN’

SCHIEDAM- Wethouder Doğukan Ergin (Denk) reageert niet inhoudelijk op de eis van zijn tegenstanders om op te stappen in Schiedam. Een groep die zichzelf de ‘klokkenluiders’ noemt, vindt dat Ergin zijn geloofwaardigheid als wethouder heeft verloren nu hij een hoge plek heeft gekregen op de kandidatenlijst van Denk voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ergin laat in een reactie slechts weten dat hij uitsluitend lof heeft ontvangen. Hij zegt: ‘In de afgelopen periode heb ik ongelofelijk veel leuke reacties gekregen over mijn kandidaatstelling bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023 namens Denk. De enthousiasmerende reacties kwamen uit alle hoeken: vanuit de raad en ook van Schiedammers.’

De klokkenluiders, die de indruk wekken ingewijden te zijn vanuit de eigen partij van Ergin, hebben een ander verhaal. Zij beweren dat de wethouder de komende tijd vooral bezig zal zijn met zijn eigen landelijke campagne en dat hij hiervoor betaald zal worden uit de gemeentekas die door Schiedammers is gevuld. Zij vinden dit onethisch en onacceptabel. Zij roepen Ergin op om zijn ontslag in te dienen en zich volledig te richten op zijn campagne. Zij zeggen: ‘Neem ontslag en voer campagne is een uitspraak die ook door veel Schiedammers en raadsleden wordt gedeeld. Maar Ergin wacht bewust met zijn ontslag om te zien hoe Denk het doet bij de verkiezingen. Als Denk slecht scoort, wil hij als wethouder in Schiedam blijven.’

De klokkenluiders beweren dat een aantal raadsleden binnenkort in de Schiedamse gemeenteraad het debat wil aangaan met de wethouder over deze kwestie.

7 reacties op “‘DENK-WETHOUDER SCHIEDAM MOET ONMIDDELIJK OPSTAPPEN’

 1. Anoniem je zogenaamde mening verkondigen waar een persoon beschadigd wordt is gewoon laf. De media moet stoppen met het verkondigen van anonieme inzendingen.

 2. De informatie kan misschien wel juist zijn maar als het anoniem wordt gepost is er een zeer grote kans dat het nep of als roddel wordt ervaren. Dit land kent vrije meningsuiting dus waarom anoniem vraag ik me dan af.

  1. Wim,
   Helaas is de vrijheid van mening een farce. Kijk maar naar Pim, Geert en van Gogh.
   Omroep O.N. is binnenkort hoogst waarschijnlijk niet meer te zien.
   De NPO verspreid regelmatig onjuiste info zal O.N. ook wel doen.
   Maar kijkers kunnen zelf beslissen wat ze geloven. Zodra er voldoende bewijs is, is het voor mij de waarheid.
   En een klokkenluider is geen lang leven geschonken binnen een bedrijf.

 3. De zaligsprekingen als belofte
  Gelukkig zijn we als we, zoals Jezus, arm van geest zijn.
  Dit is uit mijn bijbel, de Christelijke
  Niet uit jouw bijbel, de duitse, vertaald: ‘mijn strijd’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *