WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DERDE AANHOUDING ROND SCHUTTER FOUAD L. ROTTERDAM

ROTTERDAM- De politie heeft een nieuwe aanhouding verricht in verband met de moorden die op 28 september plaatsvonden op het Heiman Dullaertplein en het Erasmus MC in Rotterdam. Het gaat om een 29-jarige man uit Den Haag die verdacht wordt van betrokkenheid bij de levering van de wapens die gebruikt zijn bij de moorden. De politie kwam deze derde verdachte op het spoor na onderzoek naar de herkomst van de vuurwapens. Gisteren werd al bekendgemaakt dat een 21-jarige man uit Den Haag als tweede verdachte was opgepakt in deze zaak. De hoofdverdachte, Fouad L. (32), zit al sinds september vast. Hij wordt gezien als de vermoedelijke schutter die drie mensen om het leven bracht. Hij wordt momenteel psychisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum om zijn geestelijke toestand vast te stellen.

De politie heeft eerder deze week de tweede verdachte van 21-jarige leeftijd uit Den Haag aangehouden, nadat er een DNA-match was gevonden op een van de wapens die in het bezit was van L. Deze tweede verdachte is vandaag heengezonden, maar blijft wel verdachte van het voor handen hebben van een vuurwapen. Hij had geen rol tijdens het schietincident, meldt het Openbaar Ministerie.

Op die bewuste donderdagmiddag in september voltrok zich een tragedie in Rotterdam: L. zou volgens de voorlopige verdenking drie mensen hebben vermoord met een vuurwapen. Het gaat om een 39-jarige vrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige man. De vrouw en haar dochter waren de buren van L. op het Heiman Dullaertplein in de wijk Delfshaven. De man was een huisarts die werkzaam was op Katendrecht en ook als docent verbonden was aan het EMC. Hij werd door L. neergeschoten in het ziekenhuis, waar hij op dat moment was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *