RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DERDE ISLAMSCHOOL SCHIEDAM MOET HET REDDEN MET 195.000 EURO

SCHIEDAM- De Stichting Islamitische College (SIC) moet voor de oprichting van een nieuwe PO school (speciaal basisonderwijs voor leerlingen met achterstanden) in Schiedam zien uit te komen met het normbedrag van 195.00 euro dat de gemeente beschikbaar stelt voor de huisvesting en inrichting van de school. Dit normbedrag is vastgesteld in de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Schiedam 2021, die gebaseerd is op de landelijke richtlijnen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De SIC kan met dit normbedrag de kosten betalen voor het onderwijsleerpakket en het meubilair van de nieuwe school. Er is geen extra geld beschikbaar, dus de SIC moet binnen het budget blijven.

Het normbedrag is niet bedoeld om de bouw van een nieuwe school te financieren. De SIC moet zelf de investering doen, die over een periode van 15 jaar wordt afgeschreven. Dit levert jaarlijks een bedrag op van 13.000 euro aan kapitaalslasten. Het totale budget dat de SIC heeft voor de nieuwe school is dus 195.000 euro.

De SIC heeft al twee scholen in Schiedam en wil nu een derde school toevoegen. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze plannen vermeld in de Zomernota 2024. Het college hoeft geen aanvraag te doen voor de nieuwe school, want dat doet het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit ministerie heeft de aanvraag van de SIC goedgekeurd. Daarom heeft de SIC bij het college een verzoek ingediend om gebruik te maken van het normbedrag.

3 reacties op “DERDE ISLAMSCHOOL SCHIEDAM MOET HET REDDEN MET 195.000 EURO

  1. Als je in voorbije jaren iemand hoorde over college lopen was het een universitair geschoolde, nu noemen ze iedere school voor laag middelbaar onderwijs een college.

    1. 195.000 euro voor een haatschool?
      Geld om de brug, (Nieuwe haven) die door een zoetwater matroos naar de filistijnen is geholpen, is er niet. Al maanden wachten de middenstanders in de omgeving van deze brug op reparatie. Helaas zit er geen Toerki winkel in de nabijheid. Dan had denk wel een potje geopend en was de brug gerepareerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *