WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DERDE VERDACHTE IN MOORDEN ERASMUS MC ROTTERDAM LANGER IN CEL

ROTTERDAM- Een 29-jarige man uit Den Haag, die verdacht wordt van betrokkenheid bij een reeks moorden in de omgeving van het Erasmus MC in Rotterdam, is vandaag voor de rechter-commissaris verschenen. De rechter-commissaris heeft besloten dat de man nog twee weken in voorlopige hechtenis blijft. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt deze derde verdachte in dit dossier van het illegaal bezitten en het doorgeven of verkopen van een vuurwapen. De politie heeft hem opgespoord in het kader van het onderzoek naar de herkomst van de wapens die gebruikt zijn bij de moorden. De verdachte is aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit.

Een dag eerder, op 5 december, had de politie al een andere verdachte aangehouden in deze zaak. Het gaat om een 21-jarige man uit eveneens Den Haag, die via een DNA-match gelinkt kon worden aan een van de wapens die in het bezit was van Fouad L. (32), de vermoedelijke schutter van de moorden op het Heiman Dullaertplein en in het Erasmus MC in Rotterdam. Deze tweede verdachte is opgepakt wegens medeplichtigheid aan de gewelddadige incidenten die op 28 september plaatsvonden en waarbij drie slachtoffers vielen.

De hoofdverdachte Fouad L. (32) wordt momenteel onderworpen aan een psychiatrisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum om zijn geestelijke toestand te beoordelen. Hij wordt nu beschuldigd van drie moorden, twee brandstichtingen en het illegaal voorhanden hebben van een vuurwapen. Het is echter mogelijk dat hij nog meer strafbare feiten ten laste wordt gelegd, afhankelijk van de resultaten van het lopende onderzoek naar de gebeurtenissen op 28 september. De definitieve tenlastelegging zal later worden bekendgemaakt.

Op die noodlottige donderdag in september vond er een bloedbad plaats in Rotterdam: L. zou volgens de voorlopige verdenking drie mensen hebben doodgeschoten. Het gaat om een 39-jarige vrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige man. De vrouw en haar dochter waren de buren van L. op het Heiman Dullaertplein in de wijk Delfshaven. De man was een huisarts die werkzaam was op Katendrecht en ook als docent verbonden was aan het EMC, waar hij door L. werd neergeschoten. Het rechercheteam onder leiding van het OM in Rotterdam zet het onderzoek voort. Om die reden kunnen er op dit moment geen verdere details worden gedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *