WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DIEFSTAL BIJNA 30 FLESSEN STERKE DRANK SLIJTERIJ SCHIEDAM-CENTRUM

SCHIEDAM- De slijterij Super Dirck3, die onderdeel is van de supermarktketen Dirk van den Broek, heeft te maken gehad met een diefstal van sterke drank in hun vestiging aan het Broersveld in het centrum van Schiedam. De verdachte is M. A., een 38-jarige man uit Rotterdam die geboren is op het Caribische eiland Saint Lucia. Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter.

Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt A. ervan dat hij op 4 oktober 2021 in totaal 29 flessen sterke drank heeft meegenomen zonder te betalen, waaronder 12 flessen Johnnie Walker, 6 flessen Jack Daniels en 6 flessen Label 5. Deze flessen waren eigendom van Detailresult Groep N.V., het moederbedrijf van Dirk van den Broek. A. zou de flessen hebben gestolen met de bedoeling om ze voor zichzelf te houden of door te verkopen.

Het OM baseert zich op artikel 310 van het Wetboek van Strafrecht, dat gaat over diefstal. Dit artikel luidt als volgt1:

Hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, wordt, als schuldig aan diefstal, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie.

De vierde categorie geldboete bedraagt maximaal 21.750 euro. De politierechter kan dus A. veroordelen tot een gevangenisstraf van maximaal vier jaar of een geldboete van maximaal 21.750 euro, of een combinatie daarvan. Het is ook mogelijk dat de politierechter A. een andere straf oplegt, zoals een taakstraf of een voorwaardelijke straf. De uiteindelijke straf hangt af van de omstandigheden van het geval en de persoonlijke situatie van A.

3 gedachten over “DIEFSTAL BIJNA 30 FLESSEN STERKE DRANK SLIJTERIJ SCHIEDAM-CENTRUM

 1. Hij zal wel erge dorst gehad hebben of wilde een buurtfeest organiseren.
  Vraag mij af hoe één persoon denkt weg te komen met 29 flessen alcohol uit de ‘slijterij’ bij Dirk op de Broersveld zonder te betalen. Ik heb al moeite met 4 flessen cola in mijn tas te doen.

  1. Via de achterdeur in een onbewaakt moment? Of een medewerker of leverancier? Anders kan dit verhaal nooit. Er ontbreekt informatie aan dit verhaal.

   1. In deze Alco Dirk is er één in en uitgang.
    Deze in en uitgang word afgesloten met een deur, deze word op verzoek van een klant geopend door personeel. Er staat nml. standaard geen personeel in deze Alco Dirk.Na het openen van de deur blijft het personeelslid in de nabijheid van de klant.
    Al bij al een verdachte situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *