WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DIGITALE AKTENZOEKER SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Gemeentearchief Schiedam lanceert een nieuwe, eenvoudiger te gebruiken, versie van SchiedamGen®. In de vernieuwde aktenzoeker zijn maar liefst bijna 188.000 akten over meer dan 200.000 personen opgenomen. En met de nu verkrijgbare archief-USB-stick zijn stukken nog chiquer te bewaren.

Wie Schiedammers in zijn of haar stamboom heeft, en hier meer van wil weten, komt vanzelf uit bij het Gemeentearchief Schiedam. Archieven bewaren immers (persoons)gegevens van de Burgerlijke Stand. Treffers kunnen voorkomen in aktes van geboorte, huwelijk of overlijden. Als de openbaarheidstermijn is verstreken zijn de aktes openbaar, en zijn deze ook via SchiedamGen® te raadplegen. U kunt SchiedamGen® vinden op Sgen.schiedam.nl of via Archief.Schiedam.nl.

GetAttachment.aspx 2Door filters op jaar, plaats, soort en rol akte in te stellen, kunt u specifieker zoeken. Om een akte te kunnen downloaden, dient u eerst een account aan te maken en in te loggen. Bladeren en sorteren door de zoekresultaten is gemakkelijker. Wie een naam selecteert, krijgt direct een handig overzicht van de gevonden akten en relaties. Zo wordt de stamboom een stuk overzichtelijker!


Mede om de vernieuwde versie van SchiedamGen® te vieren heeft het Gemeentearchief een nieuw product in de verkoop: een handzame gouden USB –stick (Uniek Schiedams Beheersleuteltje) van 8 gigabyte om al uw digitale stukken op te slaan. Studiezaalbezoekers die hun digitale ontdekkingen mee naar huis willen nemen maar een eigen usb-stick zijn vergeten, en verder iedereen natuurlijk, kunnen er nu voor slechts vijf euro een kopen bij onze balie.

 

Het Gemeentearchief Schiedam is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt ons vinden op de derde verdieping van het Stadskantoor, Stadserf 1. Bezoek ook de webstek archief.schiedam.nl .

Het Gemeentearchief bewaart informatie over Schiedam en Schiedammers van 1286 tot gisteren en stelt deze gratis beschikbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *