WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DIP & GO PARKEREN IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Deze maand verdwijnt de mogelijkheid om te chippen bij bijna alle parkeerautomaten in Vlaardingen. Naast de mogelijkheid om te betalen met muntgeld of via een van de aanbieders van mobiel parkeren, introduceert de gemeente Vlaardingen een nieuwe manier van betalen: Dip & Go. Hierbij betaalt men met een pinpas zonder dat er een pincode ingevoerd hoeft te worden.   worden.      
dip & go 1
Dip & Go is een relatief nieuwe manier van betalen. In diverse gemeentes kan men al op deze manier een parkeerkaartje kopen en ook voor het betalen van tol op tolwegen wordt de methode toegepast. De gemeente verkiest deze betaalwijze boven het invoeren van een pinbetaling mede vanwege de veiligheid. De betaling verloopt sneller dan een betaling met Pin. Bovendien kan de pas niet geskimd worden en zakkenrollers kunnen geen pincode afkijken. Er kan maximaal 50 euro per keer worden betaald met Dip & Go.                                                                        
Dip & Go werkt bijna hetzelfde als betalen met de chipknip. Het parkeergeld wordt alleen niet van een vooraf opgeladen bedrag afgehaald, maar van de rekening van de pashouder. Op het rekeningoverzicht van de bank vindt men het afgeschreven bedrag terug met daarbij het nummer van de betreffende parkeerautomaat. Niet alle automaten worden voorzien van Dip&Go, een klein aantal automaten wordt nu vooral gebruikt voor de bezoekerspas, daar kan   straks alleen met muntgeld betaald worden. De bezoekerspas blijft overalgewoon werken zoal als nu.                                                    
mobiel_parkeren
Naast betalen met Dip &  Go blijft het mogelijk om te betalen met muntgeld. Ook kan men betalen via Mobiel parkeren. Dat kan in Vlaardingen via vijf aanbieders: SMS-Parking,  Parkline, Parkmobile, ANWB parkeren of Yellowbrick. Hier melden deelnemers zich aan het begin van de parkeertijd aan via een app, sms-en of bellen. Bij het vertrek meldt men zich weer af. Eenvoudig en op deze manier betaalt men alleen de werkelijk geparkeerde tijd en hoeft men niet vooraf de benodigde tijd in te schatten. Met mobiel parkeren wordt achteraf per minuut betaald, bijvoorbeeld via automatische incasso. Informatie over de in Vlaardingen actieve aanbieders is te vinden  
op internet: klik HIER.

Om het nieuwe systeem eerst op kleine schaal uit te proberen, voert de  gemeente op dit moment een test uit met een eerste omgebouwde parkeerautomaat. De overige automaten zijn vanaf 13 oktober aan de beurt.