WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘DOE IETS TEGEN OVERLAST EN PROBLEMEN FATBIKES VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De CU-SGP fractie komt met schriftelijke vragen aan het stadsbestuur over het toenemende gebruik en de overlast van fatbikes en andere gemotoriseerde tweewielers. De fractie maakt zich zorgen over de veiligheid en het toenemende aantal incidenten met deze fietsen.

De CU-SGP wil inzicht krijgen in de omvang van het probleem en vraagt het stadsbestuur om gegevens over het aantal ongelukken en incidenten met fatbikes en zelfrijdende steps in de afgelopen jaren. Daarnaast wil de fractie weten hoeveel boetes de politie heeft uitgedeeld en hoeveel voertuigen in beslag zijn genomen.

Een van de vragen die de CU-SGP stelt, is of er mogelijkheden zijn om Handhaving en Toezicht meer bevoegdheden te geven om op te treden tegen het misbruik van deze voertuigen. De fractie vraagt ook welke andere middelen het college en de politie hebben ingezet om het gebruik en de overlast te beperken.

De CU-SGP is benieuwd naar de plannen van het college voor het komende jaar en de jaren daarna om het gebruik en de overlast van deze vervoermiddelen te beperken. De fractie wil ook weten of het gemeentebestuur het eens is met de zorgen over het toegenomen gebruik onder jongeren en de stijging van het aantal ongelukken.

De christenen zijn ook benieuwd of er contact is met scholen, ouders en wijkteams over een mogelijke campagne om het gebruik en misbruik van deze fietsen en steps te beperken. Tot slot vraagt de CU-SGP naar het huidige beleid van de gemeente op het gebied van gemotoriseerde voertuigen en of er mogelijkheden zijn voor lokaal beleid of lobbyen in Den Haag voor een landelijke oplossing.

2 gedachten over “‘DOE IETS TEGEN OVERLAST EN PROBLEMEN FATBIKES VLAARDINGEN’

  1. Weer blijkt dat de partijen die de sektes promoten (CU-SGP) ver buiten de realiteit staan. Natuurlijk komt het voor dat een fatbike berijder zich niet weet te gedragen, in de grote steden echter is de kans dat je door een Oostblokker met meer wodka dan bloed in zijn aderen van een zebrapad wordt gereden vele malen groter. Ook zijn het aantal immigranten met een onrechtmatig verkregen rijbewijs ook veel gevaarlijker dan de ,,dikke fietsen”. Als gevaarlijkste doelgroep echter verdienen bellende bestuurders (veelal witte mensen) het meeste aandacht, een telefoon in de knuist tijdens het autorijden is in mijn ogen poging tot doodslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *