WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DONKERE LORENTZLAAN SCHIEDAM-OOST BLIJFT VRAGEN OPROEPEN

SCHIEDAM- De constante uitval van straatverlichting aan de Lorentzlaan in Schiedam-Oost blijft vragen oproepen bij de fractie van LOS in de gemeenteraad. Het gaat om het zeker 4 weken niet werken van de openbare verlichting in een buurt die is aangewezenen als veiligheidsrisicogebied. ‘Onaanvaardbaar, oordeelt LOS.

Het probleem speelt veelal op en rond de Lorentzlaan, constateert LOS. De gemeente wijdt de storingen aan verouderde leidingen en verzakkingen, maar juist aan de Lorentzlaan hebben de wegen lange tijd opengelegen, waarbij ook lantaarnpalen zijn verplaatst. LOS wil nu van het stadsbestuur weten wat de reden is dat daar geen nieuwe leidingen en kabels zijn geplaatst. Monique Rotteveel (LOS): ’Terwijl het probleem bekend was en dit een langdurig lopend probleem is.’

Burgemeester en wethouders hebben LOS laten weten dat de lichtuitval bekend was bij het team Toezicht en Handhaving en inmiddels is verholpen. Rotteveel: ‘Helaas was dit het geval na vier weken, nadat LOS hier bovenop zat, de verlichting is vier weken uit geweest.’ Bij Rotteveel roept dat de vraag op hoe het komt dat de defecte verlichting niet is geconstateerd door de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *