WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DOOR ONTBREKEN GEGEVENS GEEN ANTI-JOODSE ACTIES SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er komen vanuit de gemeente Schiedam vooralsnog geen anti-Joodse maatregelen, omdat daarvoor de juiste gegevens ontbreken. Dit blijkt uit de beantwoording van vragen die de fractie Denk heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over mogelijke banden tussen de gemeente en Israël. Het college geeft aan dat zij geen actie kunnen ondernemen, omdat zij het land van herkomst van de bedrijven en instellingen waarmee zij zaken doen niet registreren. Hierdoor hebben zij geen inzicht in eventuele directe of indirecte banden met Israël of bedrijven die actief zijn in gebieden die door Denk worden omschreven als ‘bezette Palestijnse gebieden’.

Het college laat Denk weten dat men het aanbestedingsrecht volgt. Verder maakt het college duidelijk dat het internationale politieke veld een verantwoordelijkheid is van de rijksoverheid en dat de gemeente hierin de richtlijnen van de rijksoverheid volgt.

Sinds de gewelddadige gebeurtenissen op 7 oktober is de kritiek op Israël toegenomen. Op die dag werden honderden mensen het slachtoffer van moord en ontvoering tijdens een aanval die wordt gekenmerkt als een pogrom. Deze aanval is uitgevoerd door Hamas, de organisatie die heerst over de Gazastrook. Ondertussen is het nog altijd een raadsel hoe Hamas de best bewaakte grens ter wereld – die van de staat Israël – heeft kunnen oversteken en waarom de Israëlische geheime diensten hiervan niet op de hoogte waren. Vragen waarop het politiecorrect journaille weigert de antwoorden te vinden.

3 gedachten over “DOOR ONTBREKEN GEGEVENS GEEN ANTI-JOODSE ACTIES SCHIEDAM

  1. Turkije (Erdogan) heeft de relatie met Israël nog verder bekoeld sinds de start van de oorlog met Hamas oktober 23.
    Zijn volgelingen in Nederland ( gesubsideerde 5e colonne partij Denk) hebben gegarandeerd, uit Turkije opdracht gekregen om Israël op alle mogelijke manieren de zwarte Piet toe te spelen. Wat er ook gebeurd, moslims vallen mekaar nooit af.
    Zie steeds meer Palestijnse vlaggen wapperen in Schiedam, pure provocatie.
    Nog geen enkele Israëlische vlag zien wapperen. Weet dat een flink aantal mensen dat wel zouden durven. Maar uit vrees dat hun ramen ingegooid worden door “vredelievende’ pro Hamas activisten hangt men geen Israëlische vkag op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *