WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DOORZOEKING HUIZEN IN ONDERZOEK POGING DOODSLAG OP AGENT ROTTERDAM

ROTTERDAM- De politie heeft vanmorgen twee woningen in Rotterdam doorzocht in een onderzoek naar een poging doodslag op een agent in de Afrikaanderbuurt. Bij de zoekingen zijn diverse gegevensdragers in beslag genomen. Ook is in één van de woning een grote hoeveelheid dure, luxegoederen in beslag genomen op verdenking van witwassen. Er is niemand aangehouden.

Het opzettelijk inrijden op de wijkagent gebeurde donderdagavond 27 oktober op de Jacominastraat in Rotterdam-Zuid. Daar zagen twee wijkagenten een auto midden op de weg staan. Ze controleerden het voertuig, ook omdat er vanuit omwonenden veel klachten over drugsdeals zijn precies op deze plek. De wijkagent vroeg om zijn legitimatie, maar de man maakte zich uit de voeten. Hierbij raakte de agent gewond, waarop zijn collega een waarschuwingsschot loste in de lucht. Dit had geen effect.

De agent is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij wonder boven wonder geen breuken bleek te hebben. Wel diverse kneuzingen, hij was bont en blauw, had een gat in zijn hoofd en een hersenschudding.

De auto, een donkerkleurige Audi RS3, is later in de avond aangetroffen op de Kamperfoeliestraat. Er was toen geen zicht meer op de bestuurder en eventuele andere inzittenden van het voertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *