WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DRIJVEND AZC SCHIEDAM BLIJFT TOT MINSTENS SEPTEMBER

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam heeft in samenwerking met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) besloten de bestuursovereenkomst voor het drijvend Azc aan de Buitenhavenweg te verlengen. De overeenkomst, die oorspronkelijk liep tot 14 maart 2024, is nu verlengd tot en met 14 september 2024.

De capaciteit van de opvanglocatie, die gevestigd is op een cruiseschip, zal worden verkleind van 66 naar 52 mensen. Dit besluit komt voort uit een voorstel van het COA en wordt ondersteund door de gemeente. Ook zal de huidige drijvende accommodatie worden vervangen door een ander, kleiner schip.

De aanvullende werkafspraken die eerder tussen de gemeente en het COA zijn gemaakt, blijven van kracht. De omgeving zal per brief worden geïnformeerd over de komst van het nieuwe schip.

De burgemeester en wethouders van Schiedam hebben hun vertrouwen uitgesproken dat deze informatievoorziening voldoende is voor het moment.

9 gedachten over “DRIJVEND AZC SCHIEDAM BLIJFT TOT MINSTENS SEPTEMBER

 1. ” Een kleiner schip ” en dan zeker nog de zelfde hoeveelheid mensen huisvesten , bv Lilliputters uit Krakatau of Pygmeeen uit Kameroen ……………… Pffffffff

 2. Nog even en de ‘Groene Draeck’ komt te liggen in de Buitenhaven. Lekker kleinschalig, voorzien van luxe badkamer, volledig ingerichte keuken, zeewaardig om vakantietochtjes te maken en een zwerm personeel. Alles om de gelukzoekertjes gelukkig te maken.

   1. @Hans.
    I.d.d. ben de serie op t.v. over de Oranjes aan het volgen. Wat een zooitje. Die lui hebben zichzelf benoemd tot koning, hadden vrijwel geen rooie cent.
    Door handje klap, uithuwelijken en dealtjes sluiten met rijkere vorsten betekenden ze nog wat.
    Allemaal bezitten ze Frans en Duits bloed, een minuscuul % Nederlands bloed stroomt in hun aderen. De kans is groot dat jij nog dichter bij de oorspronkelijke Oranjes staat met je Duitse voorouders dan onze huidige koning. Maar al bij al, vind ik het (zelf uitgeroepen) Koningshuis wel prima.
    Soms kan je best lachen om of met hun.
    Juultje was toch geweldig, zeker de laatste jaren, zoals ze reageerde op t.v. intervieuws.

    1. Juultje en Willemientje hebben heel wat Hitler achtige acties laten ondernemen in de door Nederland bezette gebieden. Ze waren denk ik grote fans van herr Adolf. Op ieder aan mij verstrekt dienstbevel stond
     ,, In naam der koningin”.

 3. Hier zouden Oekrainers komen, maar ik zie regelmatig waterpijpen op de kade staan en rond de bankjes ligt het bezaaid met zonnebloempitschilletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *