WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DRUK OPGEVOERD AANPAK BBQ-OVERLAST SCHIEDAM

SCHIEDAM– Het stadsbestuur van Schiedam staat onder druk om verantwoording af te leggen over de evaluatie van de recent ingevoerde regels en aanvullende maatregelen met betrekking tot de barbecue zones op de Maasboulevard en in het Beatrixpark. Volksvertegenwoordigers hebben het stadsbestuur verzocht om helderheid te verschaffen over de effectiviteit van deze maatregelen in het verminderen van overlast.

De bezorgde bewoners uit de Gorzen hebben een brandbrief gestuurd naar de gemeenteraad om de toenemende overlast op de Maasboulevard aan te kaarten. In deze brief beschrijven zij een reeks problemen die het welzijn van buurtbewoners en de veiligheid van spelende kinderen in gevaar brengen. De frequente barbecues nabij de speeltuin en het voetbalveldje zorgen voor zoveel rook dat kinderen gedwongen worden het gebied te verlaten. Daarnaast wordt de buurt geconfronteerd met harde muziek, openbaar dronkenschap en zelfs menselijke ontlasting in de nabijgelegen struiken. De briefschrijvers uiten hun frustratie over het gebrek aan actie vanuit de gemeente om deze problemen aan te pakken.

De gemeenteraad heeft vorig jaar al besloten om strenger op te treden tegen overlast, waaronder geluidshinder en het rijden over de velden. Deze beslissing volgde op klachten over frequente barbecues bij speeltuinen en voetbalveldjes. De maatregelen bestaan uit extra kolen- en afvalbakken, boomstammen ter voorkoming van autotoegang, aanvullende toiletvoorzieningen en bewustwordingscampagnes.

5 gedachten over “DRUK OPGEVOERD AANPAK BBQ-OVERLAST SCHIEDAM

  1. Gaat wel even duren hoor.
    Voor dat de gemeente Schiedam een beslissing heeft genomen zijn de kooltjes al verbrand.

  2. Die Koelies hebben gewoon schijt aan alles en iedereen …………………….kijk maar eens naar dat gekke India wat daar allemaal gebeurt .

  3. Jey is zo makkelijk, gewoon nooit meer opruimen zodat ze in hun eigen zooi zitten en als de wijk er ook nog massaal zijn honden laat schijten ben je zo van dat moslimtuig af
    .

    1. Ben bevreesd dat ze zich dan nog meer thuis gaan voelen en helemaal daar 7 dagen in de week blijven barbeknoeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *