WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DUURZAME HUIZENROUTE SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Nationale Duurzame Huizenroute biedt geïnteresseerde Schiedammers op zaterdag 25 oktober de mogelijkheid om zich te laten informeren over duurzaam wonen. Veel mensen willen hun huis energiezuiniger maken, maar ze weten niet waar ze moeten beginnen. Ze denken bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen, willen gebruik maken van een warmtepomp of de toepassing van natuurlijke materialen. Op 25 oktober hebben zij de kans om bij een van de deelnemende Schiedamse huizen en gebouwen een kijkje te nemen.

Verticale tuin aan zijkant van een woning aan de Tuinlaan.
Verticale tuin aan zijkant van een woning aan de Tuinlaan.

De gemeente Schiedam heeft hoge ambities ten aanzien van klimaat en duurzaamheid. Op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing is nog veel te halen bij bestaande woningen. De gemeente stimuleert daarom huizenbezitters om hun huis te verduurzamen. Het uitwisselen van ervaringen van woningeigenaren tijdens de Duurzame Huizenroute kan hier een positieve bijdrage aan leveren.

Naast de openstelling op zaterdag 25 oktober is er ook de digitale huizenroute. Via de website www.duurzamehuizenroute.nl is het mogelijk vragen te stellen aan huiseigenaren waardoor de kennis en ervaringen het hele jaar door beschikbaar zijn.

De gemeente Schiedam doet mee met de Nationale Duurzame Huizenroute in het kader van het themajaar Verk(n)ocht. Onder deze noemer staat een jaar lang het wonen in Schiedam centraal. De Duurzame Huizenroute wordt jaarlijks georganiseerd door initiatiefnemer Majada Projectmanagement en mede mogelijk gemaakt door groene energieleverancier Greenchoice en een groot aantal Nederlandse gemeenten, waaronder de gemeente Schiedam.

Deelnemers:

Woningen
• 1e Tuinsingel 24 (bezoek 10.00-12.30 uur)
• De Gaarden 24 (bezoek 13.30-16.00 uur)
• Tuinlaan 58 (bezoek 11.00-14.00 uur)
• Groeneweg 23 (niet geopend- vragen stellen via de website)
• Plein Eendragt 3 (niet geopend- vragen stellen via de website)

Overige gebouwen
• Hugo de Grootstraat 4 (Lyceum Schravenlant. Bezoek 10.00-16.00 uur)
• Lindeijerstraat 5 (Apostolisch Genootschap. Niet geopend- vragen stellen via de website)
• Bospad 3 (Natuurcentrum de Boshoek. Bezoek 10.00-12.30 uur en 13.30-16.00 uur)
Duurzame Huizenroute 3
Let op: schrijf u van tevoren in voor een bezichtiging. Klik HIER.