WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DVO’32 VERLIEST VAN KETHEL-SPALAND

VLAARDINGEN- De prestatiecurve van D.V.O.’32 loopt naadloos in de pas met het weerbeeld. En dat is met dit gure herfstweer géén pluspunt. Over de collectieve inzet valt weinig te klagen, maar ook tegen Kethel Spaland ontbrak het aan scorend vermogen. De ambitie om oud-trainer Ben Hoogwerf een loer te draaien straalde van het elftal af, het ontbrak echter aan het laatste stukje vernuft en een tikkeltje geluk. Slechts 4 doelpunten in 8 wedstrijden is simpelweg te weinig om potten te breken in de 3e klasse. ‘Een koninkrijk voor een spits!’ hoor je de supporters denken. Op de flanken spelen Tim en Pascal om beurten ‘ren je rot’, maar de mannen missen een aanspeelpunt en doelpuntenmaker tussenin.

Tegen subtopper Kethel Spaland was er tot een kwartier in de tweede helft weinig aan de hand. Weliswaar begonnen de Schiedammers na rust de druk langzaam op te voeren, maar voor een elftal met vermeende titelaspiraties speelden de Kethellappers verre van indrukwekkend. Het matige duel leek af te stevenen op een saaie 0-0, ware het niet dat D.V.O.’32 in de hoek zit waar de klappen vallen. Wederom werd de tegenstander door een scheidsrechterlijke beslissing in het zadel geholpen. Een lompe overtreding op de middellijn van Pieter van der Veen werd door arbiter Borsboom met rood bekeurd. Te streng of volgens het boekje? Het thuispubliek kon zich in elk geval niet aan de indruk onttrekken dat de plek des onheils (vlak voor de dugouts!) en het theatrale kabaal aan Schiedamse kant, de leidsman over de streep trokken om deze straf uit te delen. Wordt dezelfde overtreding aan de andere kant van het veld gemaakt, dan zullen 9 van de 10 scheidsrechters volstaan met geel.

Met 10 tegen 11 werd het éénrichtingsverkeer, maar behalve een kopbal op de paal bleef D.V.O.’32 redelijk eenvoudig overeind. Het was uiteindelijk een ongelukkig moment van keeper Berend Meijer die in de zure 0-1 resulteerde. Bij diens basisdebuut tastte hij in de 82e minuut mis op een houdbaar schot van de Schiedamse spits. De 0-2 vlak voor tijd was er eentje voor de statistieken.

Door het 0-2 verlies tegen Kethel Spaland, zijn de Vlaardingers inmiddels naar de laatste plaats op de ranglijst gezakt. Met Meeuwenplaat, H.V.C.’10 en Vierpolders nog op de rol voor de winterstop, lijkt een verdubbeling van het aantal punten een minimumvereiste om in 2024 nog ergens voor te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *