WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘EINDE GRATIS PARKEREN GARAGES SCHIEDAM DREIGT’

SCHIEDAM- Het opheffen van het eerste uur gratis parkeren in de Schiedamse parkeergarages komt dichterbij. Daarvoor waarschuwt raadslid Andreas Rose (GBS). Hij baseert zich op de financiële gegevens uit de parkeernota. ‘Nu straatparkeren 42% duurder wordt dan in de garages komt ook het schrappen van het eerste uur gratis in garage uit de fietsnota dichtbij’, meldt Rose op Twitter.

Het schrappen van het gratis parkeren zou één van de manieren zijn om het fietsgebruik te stimuleren en het autogebruik in de stad te ontmoedigen. Het idee werd in april 2016 geopperd door de Fietsersbond in Schiedam en prompt opgenomen in de Schiedamse fietsplannen. De suggestie uit de koker van de Fietstersbond is niet terug te vinden in de nieuwste parkeernota.

Een discussie over de parkeernota op het stadskantoor is dinsdagavond door een handvol belangstellenden bezocht.

7 gedachten over “‘EINDE GRATIS PARKEREN GARAGES SCHIEDAM DREIGT’

  1. Hoe kunnen ze er aan denken om het eerste uur te schrappen dan maak je schiedam centrum helemaal onaantrekkelijk er is al een winkel leegloop ik zou eerder de eerste 2 uur gratis
    Maken om het aantrekkelijk te maken voor de winkeliers

  2. Dan kan de Albert heijn, de blokker en kruidvat naar mijn klandizie fluiten en de markt ook. Ga wel naar Vlaardingen, daar is het wel gratis.

  3. Ze leren het nooit in Schiedam ! Grote leeghoofden ,dus grote boodschappen doen op de fiets , en ook voor een fiets is er geen plek
    om het Hele centrum leeg op te leveren en bezemschoon !! Ga vooral zo door op het stadskantoor !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *