WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EIS: 30 MAANDEN CEL VOOR RAMMEN POLITIEBUREAU-ZUIDPLEIN ROTTERDAM

ROTTERDAM- De officier van justitie heeft vandaag een celstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk, geëist tegen de man die met een gestolen bestelbusje het politiebureau Zuidplein in Rotterdam ramde. De man deed dat uit wraak, omdat hij eerder die dag was aangehouden voor een licht vergrijp en zich vernederd voelde door de politie. Hij reed met hoge snelheid door de toegangspoort en het hekwerk van de dienstingang en kwam tot stilstand tegen de pui van de garage. Hij verwondde zichzelf daarbij ernstig, maar niemand in het bureau raakte gewond. De politie hield hem aan en bracht hem naar het ziekenhuis voor behandeling.

De man, een 37-jarige Rotterdammer, had het bestelbusje kort voor zijn actie gestolen van een pakketbezorger die bezig was met een levering. Hij reed daarna naar het politiebureau, waar hij eerder die dag was verhoord voor een winkeldiefstal. Hij was daarbij boos geworden op de agenten, die hem volgens hem niet serieus namen en hem beledigden. Hij besloot om wraak te nemen door het bureau binnen te rijden en zo veel mogelijk schade aan te richten. Hij had geen specifiek doelwit voor ogen, maar wilde de politie laten zien dat hij niet met zich liet sollen.

De politie startte een groot onderzoek naar het incident, dat veel commotie veroorzaakte in de buurt. De politie sprak met getuigen, verzamelde camerabeelden en deed sporenonderzoek op de plaats delict. Ook doorzocht de politie de woning van de verdachte, waar ze een briefje vonden waarop hij zijn motief had opgeschreven. De verdachte bekende later zijn daad en zei dat hij spijt had van zijn impulsieve actie. Hij zei dat hij onder invloed was van alcohol en drugs en dat hij niet goed nadacht over de gevolgen.

De officier van justitie vindt dat de verdachte een zware straf verdient, omdat hij een ernstig gevaar vormt voor de openbare orde en veiligheid. Hij rekent het de verdachte zwaar aan dat hij met zijn actie de levens van de agenten en de omstanders in gevaar heeft gebracht. Hij eist daarom een celstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *