WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EIS: CELSTRAF VOOR FAKKELDRAGER BIJ HUIS EL QAQ-KAAG

ROTTERDAM- Het Openbaar Ministerie (OM) eist in hoger beroep 174 dagen celstraf en 6 maanden voorwaardelijk tegen Max van den B. (30), die op 5 januari vorig jaar met een brandende fakkel voor het huis van D66-leider Sigrid el Qaq-Kaag stond. Daarnaast eist het OM dat het hof de verdachte een contact- en gebiedsverbod oplegt voor leden van het kabinet.

Van der B. is eind augustus opnieuw vastgezet. De Amsterdammer Van der B. zou nog niet zijn volledige straf hebben uitgezeten toen hij in juni vrijkwam. Hij werd geschorst in afwachting van zijn hoger beroep. Aan zijn vrijlating zaten voorwaarden. Die heeft hij niet nageleefd, liet het OM in augustus weten, zonder dit verder toe te lichten.

De man is begin vorig jaar veroordeeld tot een half jaar cel, omdat hij met de brandende fakkel bij het huis van el Qaq te Den Haag stond.

De hoger beroepzaak stond eerder gepland op 13 september, maar omdat Van den B. weer vastzat, vroeg het OM de zaak naar voren te halen. Dat kon niet meer in Den Haag, maar Rotterdam had nog ruimte afgelopen zomer. Bij het gerechtsgebouw van de rechtbank Rotterdam aan de  Posthumalaan demonstreerde toen sympathisanten van Van der B. Door de demonstranten werd gescandeerd: ‘Free Max!’ Een grote groep agenten had meerdere ingangen van het gebouw afgezet om de demonstranten op afstand te houden.

El Qaq is omstreden, vanwege haar lidmaatschap van het World Economic Forum en haar prioriteiten als minister van financiën. Haar wordt incompetentie verweten. Ook zou ze corrupt zijn. Zo was ze van 2018 tot 2021 – tijdens haar ministerschappen – bestuurslid bij GPMB, een WHO-organisatie die zich bemoeit met de zogenaamde pandemie-regie rond de hoax. Dit lijkt in strijd met de Gedragscode Bewindspersonen.

2 gedachten over “EIS: CELSTRAF VOOR FAKKELDRAGER BIJ HUIS EL QAQ-KAAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *