WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EIS: TBS TEGEN STALKER BURGEMEESTER ROTTERDAM

ROTTERDAM– Het Openbaar Ministerie heeft vandaag een eis van TBS met voorwaarden gesteld tegen een 50-jarige man die beschuldigd wordt van het stalken van burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) van Rotterdam. De verdachte, die al twee keer eerder voor soortgelijke beschuldigingen voor de rechter is verschenen, lijkt niet afgeschrikt door eerdere veroordelingen.

De man werd opgepakt op 11 november 2022 na het versturen van 56 e-mails naar het Stadhuis sinds 18 augustus, waarvan acht op één dag in november. De inhoud van de e-mails begon met het eisen van een oplossing voor een geschil met een woningcorporatie, maar escaleerde snel naar dreigende taal toen er geen reactie kwam. In één e-mail werd zelfs gesuggereerd dat “moord of zelfmoord” een gevolg kon zijn van het negeren van zijn berichten.

De situatie werd zo ernstig dat de beveiliging van het Stadhuis moest worden gewaarschuwd. De officier van justitie benadrukte de ernst van de zaak door te verwijzen naar een eerdere uitspraak van de rechtbank uit 2019: “Een burgemeester moet zijn werk in vrijheid en zonder bedreigingen kunnen uitvoeren. Dit is door het gedrag van de verdachte ernstig verstoord.”

De rechtbank zal over twee weken uitspraak doen in deze zaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *