WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘ELEKTRICITEITSKAST SCHAADT HISTORISCH AANZICHT MAASSLUIS’

MAASSLUIS- De plaatsing van een grote elektriciteitskast voor het historische pand aan de Nieuwstraat 2 heeft voor opschudding gezorgd in Maassluis. Het pand, dat een centrale rol speelt in de historische binnenstad en bekend staat om zijn bijdrage aan evenementen zoals de Historische Trekvaartdag, is nu onderwerp van discussie. De kast, die onlangs zonder aankondiging werd geïnstalleerd, zou de uitstraling van het pand aanzienlijk hebben aangetast, wat leidt tot klachten en vragen vanuit de politiek.

De fractie van D66 Maassluis heeft naar aanleiding van deze kwestie een reeks vragen gesteld aan het College. Zij willen weten of het College op de hoogte was van de plaatsing, of er een vergunning voor is afgegeven, en of er overleg is geweest met de organisatie Ervaar Maassluis. Daarnaast vraagt D66 of er alternatieve locaties of ontwerpen voor de kast zijn overwogen die minder impact zouden hebben op het historische aangezicht van het pand.

Deze ontwikkeling komt op een moment dat Maassluis zich opmaakt voor de Historische Trekvaartdag op 18 mei, een evenement dat veel bezoekers naar de stad trekt en de historische waarde van Maassluis benadrukt. De plaatsing van de elektriciteitskast roept vragen op over de toewijding van de gemeente aan het behoud van het historische karakter van de stad.

Foto boven (archief): Nieuwstraat 2 zonder kast

Eén gedachte over “‘ELEKTRICITEITSKAST SCHAADT HISTORISCH AANZICHT MAASSLUIS’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *