WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ERGERNIS HOBBELS ZWALUWLAAN SCHIEDAM-KETHEL

SCHIEDAM- Raadslid Tom Janssen (VVD) vraagt aandacht voor de hobbel op de Zwaluwlaan in Schiedam-Kethel. Janssen heeft naar eigen zeggen veel klachten te hebben ontvangen van automobilisten en motorrijders. ‘De Zwaluwlaan kent op allebei de rijrichtingen hobbels, de één nog erger dan de ander, die overlast veroorzaken. Of erger nog, een motorrijder zou er zomaar onderuit kunnen gaan’ aldus Janssen.

De Zwaluwlaan is een weg waar in het verleden vaak te hard werd gereden, daarom liggen er ook verkeersdrempels. Volgens Janssen is dat prima en een goede manier om de snelheid eruit te halen. Janssen: ‘Er liggen ook twee enorme hobbels waar je niet met goed fatsoen overheen kan. Iedereen die in Schiedam-Noord woont kent de beruchte hobbel op de Zwaluwlaan wel. Je mag hier 50, maar dat redt je eigenlijk nooit. Er liggen twee hobbels waar je u tegen zegt. Dit levert veel hinder op, maar ook mogelijk gevaarlijke situaties. Auto’s remmen hard af waarop achterliggend verkeer goed moet opletten. Ook is de situatie voor motorrijders niet zonder risico’s en wij willen voorkomen dat er schade, of nog erger, een ongeluk gaat plaatsvinden.’

De VVD Schiedam heeft het vermoeden dat de hobbels worden veroorzaakt door een tunnelpijp die onder de weg doorloopt. De weg zakt weg, maar de pijp niet. De VVD Schiedam zal bij het college van Burgemeester en Wethouders pleiten voor een oplossing. Wethouder Jeroen Ooijvaar (GroenLinks) heeft volgens de VVD in een eerste reactie laten weten dat onder de beruchte bult een duiker ligt die onderheid is. Dat is dus feitelijk het enige stuk van de Zwaluwlaan dat niét verzakt, met een ‘groeiende bult’ als gevolg. Om te voorkomen dat auto’s beschadigd raken, wordt de helling naar de bult regelmatig geleidelijker gemaakt door hem aan te vullen met zand. Dat is ook de reden dat er daar geen asfalt ligt: dat zou dan bij elke aanvulling moeten worden verwijderd. Half oktober wordt het straatwerk weer hersteld.

Janssen vindt het goed om te zien dat er binnenkort herstelwerkzaamheden aan de weg zullen worden verricht. Jansssen: ‘Wij zullen de situatie op de Zwaluwlaan de komende tijd goed in de gaten blijven houden.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 gedachten over “ERGERNIS HOBBELS ZWALUWLAAN SCHIEDAM-KETHEL

  1. Wat denk je als die heuvels er niet zijn? Dan wordt het net als op de Laan van Bol’es een racebaan. Als je op je balkon zit, is het iedere avond alsof je aan een circuit woont, vreselijk, en maar zeiken over de vliegtuigen. Daar hebben we de helft zo last van als de motoren en quats en auto’s met geprepareerde uitlaten. Dat wil je de mensen daar in de Woudhoek toch niet aandoen. Hier al leed en ergernis genoeg.

  2. Als ik over een van die hobbels rij hou ik van tevoren altijd mijn bovengebit even vast voordat ie op het dashboard ligt ……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *