WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ERGERNIS KERKKLOK SCHIEDAM BLIJFT

SCHIEDAM- Ondanks protesten gaat de Grote- of Sint Janskerk in de binnenstad van Schiedam door met het luiden van de klokken op onregelmatige tijden. De oudste klok van de kerk zal aanstaande donderdagmorgen om 11.30 uur in zijn eentje luiden. Met het beieren van de 2.000 kilo zware klok uit 1455 wordt dan de aandacht gevestigd op de uitvaartplechtigheid van Gré Hofman, die zich jarenlang heeft ingezet voor de Stichting Muziek in de Grote Kerk.

Vorig jaar kwam één bewoner van de binnenstad in verzet tegen het luiden van de klokken tijdens een diploma-uitreiking of op Koningsdag. De bezwaarmaker heeft in januari opnieuw duidelijk gemaakt dat er regels moeten komen voor het beieren. “Ik ben niet tegen het luiden van de klok op de gebruikelijke momenten zoals op zondagmorgen, een huwelijk of een uitvaart. Daar heb ik alle begrip voor, ook al vind ik het zelf irritant, maar daar gaat het niet om. Ik heb de gemeente gevraagd om daar nu eens duidelijkheid in te scheppen.”

2 gedachten over “ERGERNIS KERKKLOK SCHIEDAM BLIJFT

  1. Het luiden van de klok is een EERBETOON! Verdiep je eens in de materie voordat je stomme stukjes schrijft, die nergens over gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *