WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EXCURSIE VRIENDEN JENEVERMUSEUM SCHIEDAM

Mechelen 1SCHIEDAM- De Vrienden van het Jenevermuseum Schiedam komen met een dagexcursie naar Mechelen. Een historische stadswandeling, een bezoek (en proeverij) aan brouwerij Het Anker en een diner met de naam Koekoeksmenu. Dat staat de Vrienden te wachten die op zaterdag 28 mei aanstaande deelnemen aan de dagexcursie naar de Vlaamse stad Mechelen. Er hebben zich al verschillende leden aangemeld voor dit unieke programma, dat de absolute topper van het verenigingsjaar beloofd te worden.

Mechelen speelde een belangrijke politieke en economische rol in de Bourgondische periode. Veel historische gebouwen getuigen hiervan. De lijst is lang: de beroemde Sint-Rombouts kathedraal, de voormalige paleizen van Margareta van Oostenrijk en Margareta van York, het paleis van de Grote Raad et cetera.

“Dus treuzel niet”, zoals de lokale VVV zegt, ”en volg de gids door het 16e eeuwse Mechelen”.
Tijdens de historische stadswandeling wordt een kijkje genomen bij de 14e-eeuwse muurschilderingen in de Sint-Janskerk of de muurschilderingen in het Hof van Busleyden. Een niet te missen ervaring.

Overigens gaat aan deze boeiende stadswandeling een bezoek vooraf aan brouwerij Het Anker. Dit bedrijf geniet wereldwijd faam met het gerenommeerde Gouden Carolusbier.

Ze stamt uit 1471 en is een van de oudste brouwerijen van België. De meermaals bekroonde speciaal bieren Gouden Carolus Classic en Gouden Carolus Tripel worden ook vandaag nog gebrouwen in de authentieke brouwzaal met koperen ketels. Interessant is ook de productie van de Gouden Carolus Single Malt, de enige Belgische brouwerijwhisky.

Programma

• 09.15 uur Vertrek station Schiedam Centrum
• 12.00 uur Bezoek aan brouwerij Het Anker
• 13.45 uur Historische stadswandeling
• 16.00 uur Koekoeksmenu
• 20.00 uur Aankomst Schiedam
Kosten

• Vrienden 50 euro p.p.
• Gasten 55 euro p.p.

Vóór 18 mei via wimenjokevandenbergh@kpnmail.n of Wim van den Bergh, tel. 06 – 147 44 132

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *