WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

EXTRA GELD VOOR VEILIGHEID VLAARDINGEN ONDANKS MILJOENENTEKORT

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen moet extra investeren in veiligheid, om uiteindelijk op die post te kunnen besparen. Dat is de gedachte van burgemeester Bas Eenhoorn (VVD), die hij heeft uitgesproken bij de bijeenkomst van werkgroepen die zich buigen aan het oplossen van het Vlaardingse begrotingstekort van 15 miljoen euro.

Eenhoorn: “We kiezen ervoor om van Vlaardingen een leefbare stad te houden, daarvoor is veiligheid van groot belang. Veiligheid verdient meer aandacht, dus daarvoor moet je wellicht eerst investeren, voordat dat zich uitbetaald. Door nu te investeren, creëren we een robuuste toekomst en daarmee verdient zich dat op de langere termijn terug.”

Ondermijning en Zorg en Veiligheid zijn belangrijke thema’s voor de veiligheid in Vlaardingen. Deze thema’s zijn ook terug te vinden in het Integraal Veiligheidsplan dat in december 2019 is vastgesteld in de gemeenteraad. De deelnemers van de werkgroep Veiligheid zien een grote meerwaarde in het veiligheidsplan en de richting die daar in wordt gegeven.

Begin maart bespreekt het gemeentebestuur het plan om het begrotingstekort op te lossen, vervolgens kan de gemeenteraad in maart besluiten of dit het plan is waarmee Vlaardingen aan de slag wil. Het stadsbestuur wil het herstelplan eind maart aan de provincie aanbieden waarna de provincie kan beoordelen of het plan voldoende vertrouwen biedt dat Vlaardingen op deze manier richting een sluitende begroting kan werken. Mogelijk is dit aanleiding om het preventief toezicht te beëindigen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “EXTRA GELD VOOR VEILIGHEID VLAARDINGEN ONDANKS MILJOENENTEKORT

  1. Die eenhoord denkt i dat die vvd er slim is nou mij mening is de gemeente vlaardingen is te laat heeft alles verprutst en komt de besteming planen niet na ik daag ze uit voor de rijdende rechter maar ze durven NIET, maar woord vervolgd hoor eenhoorn ook al is jetten weg gejaagd julli gaan luisteren en verliezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *